Vés al contingut
Catalunya Religió

(Orde Hospitalària Sant Joan de Déu) Sant Joan de Déu Serveis Socials - Barcelona commemora els seus 40 anys d'història amb una campanya en línia que substitueix l'acte presencial que havia programat al maig i que va haver de ser suspès a causa la pandèmia de la Covid-19. A través de la campanya Diuen volen mostrar com treballa l'entitat per fer front al sensellarisme i, alhora, agrair la implicació de totes les persones, entitats, empreses i administracions que han col·laborat amb ella. Els inicis de Sant Joan de Déu Serveis Socials - Barcelona es remunten a el 15 d'octubre de 1979, quan es va inaugurar l'Alberg Cardenal Casañas al barri Gòtic de Barcelona. El 22 d'octubre van entrar les primeres 4 persones i des de llavors, l'entitat no ha deixat de créixer per acollir cada vegada més persones en situació de vulnerabilitat.

Salvador Maneu, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials - Barcelona, ​​apunta que "el compromís d'hospitalitat amb les persones més fràgils i vulnerables de la societat de SJD Serveis Socials ha anat adaptant-se a la realitat i necessitats de cada moment al que llarg d'aquests primers 40 anys de trajectòria i ha de continuar sent així en els propers anys per ser fidels a la nostra missió d'afavorir oportunitats perquè tots puguin dur a terme els seus projectes vitals ".

A l'entitat s'atenen persones que en molts casos són un reflex dels fets històrics més rellevants de cada època: a inicis de 1981 es van atendre 3 famílies refugiades vietnamites, el 1992 es va ampliar el centre amb una unitat de cures pal·liatives per atendre malalts de sida en fase terminal, que es trobaven interns en els centres penitenciaris, el 1997 es va obrir el primer pis d'inserció de l'entitat, on podien viure 10 persones que ja havien superat la fase més greu de la malaltia i iniciar un camí d'autonomia personal. El 1998 l'alberg de Sant Joan de Déu es va transformar a Sant Joan de Déu Serveis Socials - Barcelona, ​​nom actual de l'entitat.

Per al germà José Luis Fonseca, Superior Provincial, "han estat i segueixen sent anys d'un saber acompanyar dignificant i guarint les ferides de la vida. Perquè l'autoestima, el saber-se valuós i estimat, sigui un estímul per a una vida que tingui sentit i valgui la pena ser viscuda. ​​Una vida bona en un sentit humà i, si és creient, en sentit transcendent ". Per Maneu, l'activitat de l'entitat és clau en la nostra societat: "cada vegada que una persona perd una llar i la etiquetem com a persona sense llar, la societat en el seu conjunt s'empobreix. A Sant Joan de Déu Serveis Socials volem contribuir a la construcció d'una societat més humana, més inclusiva, amb oportunitats per a tothom. Cada vegada que una persona sense llar aconsegueix una llar tots ens enriquim, curem ferides, ens vam reconciliar uns amb els altres ".

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.