×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(OHSJD) Un dels majors obstacles que pateixen les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat té relació directa amb els mites i estereotips al voltant de la seva situació. Els estigmes suposen un pes afegit que els lliga encara més a l'exclusió, però sobre la qual podem i hem d'intervenir per transformar aquesta situació i millorar la vida d'aquestes persones. Davant d'aquesta situació i amb voluntat de combatre-la l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu presenta aquest dimarts 18 de setembre la campanya 'La vida mateixa' al CaixaForum de Barcelona. 

'La vida mateixa'

La campanya aporta un web, vídeos d’un minut i una exposició per aprofundir en la realitat dels quatre personatges i en les accions de la vida quotidiana que poden millorar la seva qualitat de vida. A través d’una casa de cartró la campanya explica que l’exclusió social és quelcom quotidià a la nostra societat. Per la finestra contemplem una escena urbana d’allò més monòtona; a la paret els retrats dels protagonistes esperen a que descobrim l’“altra cara” d’aquesta realitat. Un mirall ens mostra la pròpia. Haurà canviat després de llegir les històries dels protagonistes? Abans de sortir, un cartell ens proposa un tracte: senyalar amb quins petits gestos començarem a canviar aquesta realitat.

Altres activitats de la campanya

Tallers i xerrades de sensibilització a les escoles, amb la seva comunitat, entorn social i cultural, comptant principalment amb la participació de persones que han viscut en primera persona aquestes situacions problemàtiques, familiars, persones voluntàries i treballadores dels centres. Jornades de portes obertes i visites guiades als centres de Sant Joan de Déu per a facilitar experiències de trobada, acostament amb aquestes realitats.

Orde Hospitalari Sant Joan de Déu

L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu és una institució sense ànim de lucre, l'origen de la qual es remunta al segle XVI. Té presència a 55 països i està formada per més de 1.000 Germans, uns 45.000 professionals, unes 8.000 persones voluntàries i 300.000 donants.