Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor, Sant Antoni de Vilamajor –CR) Els germans de Sant Joan de Déu tanquen un quadrienni marcat per les retallades i pel creixement dels projectes socials. Són algunes de les qüestions abordades aquests dies per la família hospitalària que està reunida en Capítol Provincial per tal d'analitzar el moment vital de l'orde i determinar futures línies d'actuació.

Per valorar el quadrienni, Catalunya Religió ha parlat amb el germà Jesús Etayo, superior general de l'Orde, i Pascual Piles, pare provincial que acaba el mandat aquests dies. Ambdós coincideixen en les dificultats que han hagut d'afrontar com a conseqüència de les retallades, del repte que suposa el sosteniment de l'estructura hospitalària, i del significatiu desenvolupament que han experimentat els projectes socials de Sant Joan de Déu.

Piles reconeix que els treballadors vinculats als seus projectes estan molt identificats amb la missió, però que "no és fàcil acceptar que t'has d'abaixar el sou en diverses ocasions al llarg de quatre anys". Malgrat tot, explica que han aconseguit mantenir el clima d'adhesió al projecte per part dels treballadors.

Per la seva banda, Etayo parla també de la manca de vocacions i ho aborda en positiu: "Hem de treballar sense angoixa pensant que Déu ens dóna allò que necessitem per poder seguir portant endavant la nostra missió".