Vés al contingut
Catalunya Religió
sant-joan-deu-campanya
Fotografia: Sant Joan de Déu.

Sant Joan de Déu Coincidint amb la festivitat de Sant Joan de Déu, celebrada aquest dimecres 8 de març, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha engegat una campanya audiovisual sota el lema 'Hospitalitat en xarxa'. La campanya vol reivindicar els valors que han vertebrat l’organització des de fa quasi cinc segles, assolint actualitzar-los en funció dels temps o els llocs del món on es duu a terme la tasca sanitària, sociosanitària i social.

L'Orde promou la campanya audiovisual que explica com, després de quasi cinc segles, el missatge del fundador s’ha anat transmetent mitjançant tots aquells que, amb la seva feina, el seu temps o el seu donatiu, han fet més gran i més forta la xarxa social més social de totes, com s’explica en el vídeo. Amb aquesta campanya, Sant Joan de Déu també valora la figura dels professionals, els voluntaris i els donants.

Al relat de la campanya, l’Orde ha concentrat la identificació amb totes les persones que formen part de Sant Joan de Déu en la figura d’una infermera, dona, que continua tenint una amplíssima representació entre els professionals de Sant Joan de Déu en centres hospitalaris i sociosanitaris a l’Estat. Es tracta, també, d’afegir-se a la celebració del dia de la Dona, que coincideix amb la celebració de la festivitat de Sant Joan de Déu. La figura de la infermera també simbolitza al sant, patró dels infermers i de les infermeres, considerat un dels percussors de la infermeria moderna.

Una campanya que apropa els valors de l’Orde als més joves

Amb la campanya 'Hospitalitat en Xarxa', Sant Joan de Déu juga amb el lèxic i estableix un paral·lelisme entre les xarxes socials, tal com es coneixen actualment, i el que és “una veritable xarxa social, la més social de totes”, una xarxa que protegeix als qui més ho necessiten. Tot això, per apropar els valors de la institució a un adolescent, fill de la protagonista que, cada cop més atent i sorprès, escolta la seva mare. El vídeo està disponible a la plataforma Youtube adaptat per a persones sordes i en les quatre llengües cooficials de l’Estat.

Uns valors que han donat la volta al món

Cada 8 de març, l’Orde celebra el dia del seu fundador, sant Joan de Déu, que va néixer i morir aquest mateix dia. Des de principis del segle XVI, quan aquell home d’origen portuguès i conegut com a Juan Ciudad, va recórrer els carrers de Granada auxiliant persones pobres i malaltes en una acció d’absoluta solidaritat, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu s’ha estès per tot el món, realitzant la seva missió posant atenció en les persones més vulnerables als cinc continents, a través de més de 400 centres.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.