Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris)Amb l’objectiu de reduir el sentiment de soledat i angoixa que poden arribar a patir els pacients ingressats a Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris d’Esplugues pel fet de no poder rebre visites durant el confinament pel coronavirus, el centre ha impulsat el programa Connecta Emocions. Així els pacients ingressats poden parlar a través de videotrucades de WhatsApp amb els seus familiars.

La situació d’alerta sanitària pel coronavirus SARS-CoV-2 ha obligat als centres sociosanitaris a extremar les mesures de protecció de les persones ateses, que majoritàriament presenten una major vulnerabilitat davant la infecció per presentar edat avançada, patologies de base o estar amb contacte amb altres persones (cuidadors i residents), entre d’altres. Per aquest motiu s’han restringit al màxim les visites i només s’autoritzen en casos d’urgència justificada. Aquest context ha obligat als pacients a eliminar les visites dels seus familiars i, també, limitar el contacte amb els seus companys del centre.

Com a conseqüència de les mesures restrictives, s’exposa als pacients “a sensacions que van de la soledat a la incertesa, passant per la ira, la tristor, l’avorriment, l’angoixa o l’estrès, entre d’altres”, explica José Luis Argudo, gerent de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris. Així, per tal d’evitar que aquestes emocions es converteixin en un problema afegit, el centre promou contactes familiars a través de videotrucades (via WhatsApp) entre pacients ingressats i famílies, en els quals es detecta aquesta necessitat emocional i no existeix un deteriorament cognitiu sever que permeti la comunicació virtual. Aquest programa s’ha anomenat Connecta Emocions.

A la vegada, aquesta iniciativa permet donar una informació bàsica i quotidiana a les famílies sobre l’estat del seu pacient ingressat, reduint a la vegada l’angoixa de no poder visitar-los. I, també, reduir les trucades telefòniques convencionals per part dels familiars als equips sanitaris.