Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sant Joan de DéuEl proper dijous 28 de setembre l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu celebrarà a Esplugues la Jornada Internacional de Salut Mental amb el lema 'Vells problemes, noves solucions. Promovent la salut mental'. En aquesta jornada, que inaugurarà el germà Jesús Etayo, superior general, pretenen posar en comú i reflexionar sobre algunes iniciatives ja desenvolupades en l'àmbit europeu, nacional i autonòmic i veure quina aplicabilitat poden tenir en l'àmbit de la salut mental.

I és que tot sembla indicar que cal una acció urgent per millorar l'atenció psiquiàtrica, psicològica i social que reben les persones amb problemes de salut mental. En general, es té la percepció que aquests són vells problemes, per als quals cal trobar noves solucions, en base a iniciatives que es puguin desenvolupar en el futur.

El programa de la Jornada consta de dues taules rodones: la primera per avaluar els recursos de salut mental a tota Europa i específicament sobre les noves experiències que tenen lloc en el sistema de salut mental. El segon se centra en el sistema de salut mental a Espanya i Cataluña. Finalment, es debatrà sobre els plantejaments realitzats per tal d'arribar a noves realitats que ens acostin a un nou model d'atenció centrat en les necessitats dels nostres temps. El germà José Luís Fonseca, superior provincial, clausuarà la trobada, que tindrà lloc a l'Edifici Docent de Sant Joan de Déu, a Esplugues.

L'endemà, divendres 29 de setembre, tindrà lloc una convocatòria exclusiva per als membres de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu. L'objectiu: que tots els professionals dels centres assistents a la jornada del dia anterior reflexionin sobre el futur de la salut mental a les seves organitzacions.