Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(IQS) Salvador Borrós ha estat nomenat nou director general de l'Institut Químic de Sarrià (IQS), una decisió que ha pres per unanimitat el patronat de la institució universitària. 

Salvador Borrós, nascut a Barcelona l’any 1963, és doctor enginyer químic IQS-URL (1993) i enginyer químic IQS-URL (1987). Posseeix una dilatada carrera docent i investigadora. Des de l'any 2003 és professor catedràtic de Ciència de Materials i Biomaterials a IQS-Universitat Ramon Llull. L'any 1994 va crear el laboratori de Ciència de Materials a IQS i la seva activitat investigadora inclou l'acompanyament a més de 34 tesis doctorals i 150 treballs finals de màster i de grau. també ha publicat 160 articles en revistes indexades. Dins de la seva experiència internacional destaquen les seves estades de recerca a l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT, per les seves sigles en anglès), a la Universitat de Cincinnati i a la Universitat de California Irvine.

La seva activitat en transferència de tecnologia ha produït més de 60 contractes de recerca i el seu caràcter emprenedor ha propiciat la creació de 6 start-ups basades en la tecnologia desenvolupada en el seu laboratori.

Salvador Borrós ha rebut diferents premis i reconeixements entre els quals destaca el Premi Talgo a la Innovació Tecnológica (2003), el Premi a la Innovació del Col·legi d'Enginyers de Catalunya (2011), el Premi Bioemprenedors XXI, 2009 i el segon Premi Bioemprenedors XXI, 2015.

Renovació de l'Equip Rector URL

D'altra banda, el patronat de la Universitat Ramon Llull ha nomenat Jordi Teixidó nou vicerector de docència. Teixidó és professor catedràtic de la URL des de l'any 2005 i ha ocupat el càrrec de degà d’IQS School of Engineering-URL des de l'any 2014. Anteriorment va ser secretari general d’IQS-URL.

El patronat de la URL ha nomenat també Lluís Comellas com a nou síndic de greuges de la Universitat. Comellas va formar des del 2010 part de l'equip rector de la URL com a vicerector de recerca i innovació i va ser degà de l'Escola Tècnica Superior IQS-URL (de 1998 a 2010).

Nomenament del nou Degà d’IQS School of Engineering

Després del nomenament de Teixidó com a vicerector de docència de la URL, IQS ha donat la benvinguda Jordi Díaz com a nou degà d’IQS School of Engineering-URL. Díaz és enginyer químic (1995, IQS), llicenciat en Ciències Químiques (1996, URL) i doctor en Química (2000, URL). Des de 2001 ha estat vinculat professionalment a IQS, exercint com a professor catedràtic de Química, Anàlisi i Química Ambiental, i desenvolupant les tasques de coordinador del grau en Química. Al mateix temps, ha ocupat el càrrec de director del laboratori mediambiental durant 17 anys, i forma part del grup d’enginyeria i simulació de processos ambientals IQS (GESPA).