Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 31/03/2021

(La Salle) Els alumnes de 4t de l’ESO de La Salle Figueres ha realitzat durant aquest segon trimestre un Projecte de Memòria Històrica de manera transversal a les assignatures de Socials, Religió i Literatura Castellana. En grups, han dissenyat i redactat un diari amb continguts de les tres branques viscuts a Espanya durant la Guerra Civil i el franquisme.

Per a fer-ho possible, els alumnes s’han vist immersos en diversos projectes. Un taller organitzat pel Museu de l’Exili d’Agullana sobre les conseqüències, circumstàncies i realitat de l’exili a la Guerra Civil Espanyola, la Segona Guerra Mundial i en l’actualitat, a través de quatre testimonis que l’han viscut en primera persona. El projecte 'Encara hi ha algú al bosc', obra de teatre, documental i fotografia de Cultura i Conflicte que pretén donar veu a les dones víctimes dels conflictes a Bòsnia i Hercegovina. I, finalment, van compartir les històries de les vides d’avis i àvies dels alumnes, poden contrastar passat i present des de la proximitat.

Per a La Salle Figueres la memòria històrica és "un patrimoni de tots que cal conservar i traspassar a les noves generació per a la consolidació identitària de la comunitat i d’un pensament crític, i la construcció d’una societat millor".

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.