Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(CR) La convivència i la cooperació són el centre d'interès del cicle 'Societat, creença i pensament', que enguany arriba a la cinquena edició i que organitzen conjuntament La Salle Campus Barcelona-URL i la Fundació Claret. Les sessions començaran el proper dijous dia 30 i serviran per aprofundir en casos de lideratge social reeixits.

Al llarg de sis sessions s'exposaran exemples concrets que mostren com prioritzar les necessitats del col·lectiu, i que poden servir de guia per altres institucions, grups o persones que miren de conviure en pau per al bé mutu universal.

La sessió inaugural, a càrrec del vicerector de la Universitat Ramon Llull, Jordi Riera, porta per títol 'Repensar la comunitat' i tindrà lloc el proper dijous 30 a la Sala Pere Casaldàliga. Com la resta d'actes previstos en aquest cicle, es tracta d'una secció oberta i gratuïta, però que requereix inscripció prèvia.

Un cicle de reflexió en un marc social atomitzat

La presentació del cicle emmarca la proposta de reflexió “en una societat a priori més atomitzada, alhora que global, amb un context de crisi profunda”. Però la convocatòria de pensament va més enllà i apunta cap a un model nou, real i tangible: “es detecten exemples de cooperació i convivència social dignes de tenir en compte en la construcció d’un model de societat revisat, evolucionat i en xarxa”.

D'aquests casos concrets se'n fan ressò les sessions proposades, que oferiran reflexions i visions per comprendre el moment social actual des de la perspectiva de l’humanisme cristià. Per aquest motiu, l'organització ha triat institucions i ponents que, en el transcurs d’aquests darrers anys, han fet aportacions tan professionals com personals per a la construcció d’un món millor.

El programa inclou una taula rodona sobre 'Voluntariat i educació' amb Joan Soler, Carles Giol i Meritxell Nieto; una conversa entre Roger Segura i Pepa Domingo sobre 'Austeritat i vida senzilla'; una conferència titulada 'Dret i deure del treball com a bé social' a càrrec de Rafael Allepuz; una segona taula rodona titulada 'Societat benefactora: hospitalitat i donació' amb Carme Trilla, Oriol Bota i Jordi Jover; i, finalment, una conferència sobre 'Persona i comunitat' a càrrec de Josep M. Esquirol.

En les edicions més recents del cicle 'Societat, creença i pensament' han pivotat sobre qüestions com l'humanisme (2011), la tecnologia (2012) i l'esperança (2013). Enguany, el cicle compta amb la col·laboració de la Fundació Justícia i Pau, l'Institut de Tecnoètica, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i Càritas Diocesana de l’Arquebisbat de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.