Vés al contingut
Catalunya Religió

(La Salle) Fa 125 anys que La Salle Bonanova va començar amb la seva tasca educativa, i tots els membres de la família lasal·liana han volgut celebrar-ho amb il·lusió i felicitat. Per això, s'han organitzat diverses activitats i esdeveniments durant aquest curs 2013-2014.

Aquest diumenge 11 de maig ha estat el dia gran d’aquesta efemèride, coincidint amb les Convivències La Salle que s'han celebrat durant tot el cap de setmana.

Per a l’ocasió, s'han apropat a La Salle Bonanova tots els germans que, d'alguna manera, estan vinculats a la història del col·legi com docents, directors, responsables d'àrees o membres de la comunitat. Han estat presents, també, el Visitador Titular de La Salle Districte ARLEP, Germà Jesús Miguel Zamora, i el Visitador Auxiliar de La Salle Catalunya, Germà Josep Guiteras; que actualment participen al 45º Capítol General de La Salle a Roma.

A les 11h ha començat al saló d’actes del col·legi l’Eucaristia presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Seguidament, les autoritats presents han dedicat unes paraules a tota la família educadora de La Salle. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat la gran tasca que han desenvolupat durant aquest 125 anys difonent els valors lasal·lians d'humanitat, justícia, pau i dedicació als més necessitats. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha remarcat que la història d’aquest centre i la Institució forma part, també, de la història de Barcelona i dels barcelonins/es.

Durant el migdia, s'ha procedit a la Benedicció de les noves instal·lacions esportives de La Salle Bonanova, que han estat reformades durant aquest any 2014. Nens, joves i pares/mares de l’escola esperaven uniformats al camp de futbol, on el cardenal arquebisbe de Barcelona ha beneït tant les infraestructures com a totes les persones que en el passat, present i futur les faran servir. Per a estrenar oficialment el camp de futbol, el Germà Visitador Auxiliar de La Salle Catalunya, Josep Guiteras, ha fet la Xutada d'Honor.

Una vegada finalitzats els actes oficials, la consellera d’Ensenyament i el cardenal arquebisbe de Barcelona han visitat l’exposició que des del 5 d’abril mostra l’evolució de La Salle Bonanova des del seu naixement.

Per a concloure un matí ple de emocions i activitats, tota la família educativa ha celebrat un dinar de germanor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.