Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Salesians) Amb un ple absolut i amb molt d’interès ahir dimarts, 17 de juliol, a la Ronda del Guinardó 209, naixia  el projecte de cafeteria formativa i social “Marticoffe”. El projecte l’ha impulsat la Plataforma Social dels Salesians a Martí- Codolar, una de les nou plataformes d’educació social de Salesians Sant Jordi a Catalunya.

Des de Salesians Sant Jordi s’està convençut que la formació i la inserció dels joves en el món laboral és fonamental per aconseguir dotar-los d’autonomia, recursos i coneixement que transformin la seva vida i la de seu entorn més immediat. Es tracta d’una línia de treball que Salesians Sant Jordi està impulsant enèrgicament amb col·laboració amb Fundació Jovent, també dels Salesians.

A l’acte s’hi van fer presents Paco Estellés, director de Salesians Sant Jordi i també de la Fundació Jovent; Beatriz Martínez, Consellera de l'Àrea d'Ocupació del Districte Horta Guinardó; i Raúl Lerones, director de la Plataforma Social dels Salesians a Martí-Codolar. Els tres van coincidir en la il·lusió que desperta aquest projecte de cara a donar eines d’aprenentatge i experiència de treball als joves en més dificultats.

“Marticoffee” és un projecte sorgit de la Xarxa de Foment de l’Ocupació Laboral en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic d’Horta-Guinardó. Per aquesta experiència laboral i formativa passaran cada any uns 40 joves que estan cursant Prelaborals de cuina i cambrer i també el PFI d’Auxiliar de Cuina a Martí Codolar.

Els joves del projecte van obsequiar a tots els assistents amb una petita degustació i una copa de cava. Es preveu que en breu també s’obri un altre projecte en aquesta línia anomenat “Cruïlla al punt”, una Escola de Cuina i restaurant obert al barri i vinculat a la Plataforma Social dels Salesians a Ciutat Meridiana.

La inserció sociolaboral, una de les vies de la normalització dels joves en risc d’exclusió social

En aquest procés formatiu, d’acompanyament i d’inserció sociolaboral Salesians Sant Jordi i Fundació Jovent van de la mà i es coordinen per oferir les millors oportunitats formatives i laborals als joves més vulnerables.

Durant el 2017, des de Salesians Sant Jordi, a través de les nou plataformes d’educació social a Catalunya, va dur a terme un total de 54 projectes en els àmbits de la promoció de la qualitat de la vida infantil, inserció sociolaboral de joves, acollida a persones migrats, recursos residencials, orientació familiar i desenvolupament comunitari, donant resposta a un total de 4.072 infants i joves en risc d’exclusió social.

La Fundació Jovent compta amb col·laboradors i col·laboradores del món de l’educació formal i no formal que acompanyen aquests joves a desenvolupar una primera experiència de treball, procurant que tingui èxit i els garanteixi l’experiència i prou autonomia per a la posterior recerca activa de treball o per animar-los a continuar amb la seva formació professional.