Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Salesians) Badalona ha celebrat els cent anys de presència salesiana a la ciutat durant aquest mes de maig. Ho ha fer amb un seguit d'actes que han culminat amb l'acte de clausura del centenari que ha tingut lloc aquest dissabte 28 de maig al teatre de l'escola Salesians de Badalona. Durant l'acte, el director de l'obra salesiana de Badalona, Isidre Serdà, ha agraït emocionat a la comunitat salesiana: “Gràcies per fer possible cent anys de presència salesiana a Badalona”.

En la clausura de la celebració del centenari, els monitors del centre juvenil 'Som-hi tots' han organitzat una tarda de jocs i activitats lúdiques adreçades a tota la família salesiana, infants, joves i famílies. “Feia goig veure el pati tan animat”, assegura Serdà. A l'acte institucional, a més de Serdà, hi hi ha participat el superior provincial dels salesians, Ángel Asurmendi; el regidor de l'Ajuntament David Torrents; i, en nom de tot el personal, l'antiga alumne de l'escola i actual mestre del centre Marina Trepat. També s'hi han fet presents sis salesians que, des de l'any 1982 fins a dia d'avui, han estat directors de l'obra salesiana de Badalona successivament.

A aquests parlaments s’hi han afegit unes audicions musicals a càrrec de l’antic alumne Jordi Rubio i el seu quartet. L’acte, al teatre, ha finalitzat amb l’actuació d’un grup de ball de les activitats extraescolars.

La celebració ha acabat a les 20:00 h amb una eucaristia d'acció de gràcies al Santuari de Maria Auxiliadora i, posteriorment, amb un refrigeri al pati.

Curses, jocs i exposicions per a la celebració

La celebració dels cent anys de l’arribada del salesians a la ciutat de Badalona, l’any 1922, ha sigut una efemèride que com a rerefons ha estat present i animant les activitats de l’escola des de la festa de Don Bosco fins a la de Maria Auxiliadora al mes de maig. Un seguit d'actes que han commemorat l'arribada dels salesians, no de l'inici de l'escola que va ser l'any 1956.

Una exposició fotogràfica sobre els darrers 100 anys, la celebració de curses solidàries a favor de les obres salesians d'Etiòpia, diverses xerrades del salesià Mariano Blanco, un campionat de jocs de taula o la pujada a peu a Montserrat des de Collbato. Han estat algunes de les activitats programes durant aquests mesos per celebrar el centenari.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.