Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Vídeos

Galeria d'imatges

(Laura Mor –CR) Els educadors salesians emprendran el curs vinent en clau d'innovació. Han definit un model educatiu per als seus alumnes. Els volen persones resilients, obertes, autònomes, emprenedores, responsables, col·laboratives, compromeses, crítiques, comunicatives, resolutives, enginyoses i creatives. Són les dotze competències que recull el Repte Jove.12, representades en un políedre de dotze cares. La proposta de la família salesiana per a la renovació pedagògica i pastoral dels seus centres porta per lema '1 somni, 1 repte'.

L'Auditori de Cornellà de Llobregat va acollir dimecres la presentació d'aquest projecte d'innovació, iniciat el mes de setembre del 2015. S'hi van aplegar fins a 600 educadors de les escoles salesianes de Badalona, Mataró, Terrassa, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Rocafort, Horta i Sarrià de Barcelona, Ripoll, Ciutadella, Osca i Monzó.

En aquest vídeo el coordinador de les escoles salesianes a Catalunya, Balears i la província d'Osca, Carles Rubio, explica el fonament d'aquest projecte d'innovació. Han actualitzat el somni que va tenir Don Bosco quan encara era un nen. I l'han portat al segle XXI. “Volem ajudar que cadascun dels nens, adolescents i joves que transiten a les nostres escoles puguin ser persones plenes, que siguin felices”, explica Rubio.

El professor dels salesians de Mataró Carles Buetas assenyala que el procés, malgrat l'esforç que requereix, “és molt agraït”: des del professorat estan veient “resultats immediats”. El canvi que proposen té la voluntat d'integrar la dinàmica d'aprenentatge en tots els àmbits de l'escola. Un objectiu que implica "poder oferir el camí cristià amb naturalitat”.

Des dels salesians de Terrassa, el professor Toni del Águila diu que busquen la manera que “es faci pastoral a tota l'escola”. I conclou: "Cada vegada om més professors convençuts que aquest canvi és necessari”.

Un dodecaedre per a la societat del demà

“L'únic contacte que hi haurà per moltes persones amb el fet religiós, l'espiritualitat, la fe i l'Església seran els deu o dotze anys que passaran a l'escola”, va apuntar Enric Puig, secretari general de l'Escola Cristiana de Catalunya, durant la benvinguda a l'acte. Per la seva banda, Pilar Contreras, directora general de Centres Concertats i Centres Privats de la Generalitat de Catalunya, va agrair l'aportació de la família salesiana al panorama educatiu: “Aquest dodecaedre que us representa ens està dient com ha de ser la societat del demà” va concloure.

A l'acte també van participar, entre d'altres, els especialistes en neurociència Jesús Guillén, Carme Trinidad i David Bueno; i el coordinador d’Escoles de la Inspectoria María Auxiliadora, el salesià Miguel Canino.