Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Basílica de la Sagrada Família) La Sagrada Família celebra enguany la Setmana Santa amb diferents activitats dirigides al públic local. La més destacada és la il·luminació i la narració de la passió i de la mort de Jesucrist esculpida a la façana que va treballar Josep Maria Subirachs.

La passió a la Sagrada Família

A la façana de la Passió, Gaudí hi expressà la crueltat i les últimes hores de Jesucrist a través de 12 grups escultòrics tallats per l’escultor Josep Maria Subirachs. Gràcies a aquest acte, el ciutadà, des del carrer de Sardenya, podrà anar resseguint les estacions del viacrucis a través d’una locució musicada que acompanyarà la il·luminació.

Els dies 10, 11 i 12 d’abril entre les 20 i les 22 h (tres representacions cada dia d’una durada d’entre 10 i 15 minuts), la ciutat gaudirà d’una petita exhibició d’il·luminació sobre la façana de la Passió. L’espectacle és gratuït i obert a tota la ciutadania.

Taller familiar de palmes

Per tal que els més petits de la casa puguin conèixer el significat de la Setmana Santa i el vincle d’aquestes dates amb la Basílica, la Sagrada Família ha organitzat un taller familiar que consisteix en una visita guiada i un taller en què nens i nenes podran elaborar la seva pròpia palma per al Diumenge de Rams.

L’activitat s’adreça a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys. El preu de l’activitat és de 5 euros per persona (adults i nens) i l’aforament és limitat a un màxim de 15 nens per taller. El màxim d’adults acompanyants serà de 2 per família. Cal fer reserva prèvia.

Els tallers tindran lloc els dies 18, 19, 25 i 26 de març i l'1, el 2 i el 8 d’abril.

Concert de Setmana Santa

El pròxim 1 d’abril a la tarda, la Basílica acollirà el cor de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca, que interpretarà les peces Les Sept Paroles du Christ, de Théodore Dubois i Gallia de Charles Gounod. Ho farà acompanyat de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM) en un concert que se celebrarà sota la direcció musical de Salvador Brotons.  

La Sagrada Família posa a disposició de la ciutadania 800 entrades que se sortejaran entre tots els participants que s’inscriguin a la promoció a través del perfil de Facebook de la Basílica entre els dies 20 i 26 de març. El sorteig se celebrarà el dia 27 de març.

Tradicional Missa de rams

El diumenge 9 d’abril de 2017 a les 12 del migdia se celebrarà el popular i festiu Diumenge de Rams amb la benedicció dels rams i la celebració de l’eucaristia del diumenge de la passió del Senyor.

Per poder assistir a la celebració de l’eucaristia a l’interior de la Basílica és imprescindible presentar una de les invitacions gratuïtes que es poden recollir al Seminari Conciliar de Barcelona (carrer de la Diputació, 231), de 10 a 14 h i de 16 a 20 h del 3 al 7 d’abril; aquestes entrades es distribuiran fins que s’exhaureixin.