Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sagrada Família) Després de la signatura i presentació, el passat 18 d’octubre, del conveni entre la Sagrada Família i l’Ajuntament de Barcelona per regularitzar les obres del temple, la Junta Constructora ha presentat a tràmit aquest dilluns 5 de novembre, en el consistori de la ciutat, el Pla Especial urbanístic que permetrà que el temple pugui sol·licitar les llicències i els permisos per finalitzar-ne la construcció. Aquest acord preveu també la gestió d’una sèrie de millores en la urbanització, la mobilitat, el transport públic i el manteniment de l’espai públic de l’entorn de la Basílica.

El conveni és resultat d’un treball conjunt que s’ha dut a terme els dos darrers anys per redactar els instruments legals necessaris per regularitzar la situació urbanística de les obres del temple i trobar el millor encaix d’aquestes i el seu funcionament en l’entorn immediat. La primera fase de l’acord contempla la redacció d’un pla especial que inclou el conjunt del projecte de Gaudí, però que planteja, en una fase posterior, l’execució del nàrtex de la Glòria.

Aquest acord contempla també la gestió d’una sèrie de millores en matèria de mobilitat, urbanització i entorn, que seran a càrrec de la Sagrada Família, la qual contribuirà econòmicament, entre altres aspectes, al finançament del dèficit del transport públic de la ciutat, a la reurbanització dels carrers que envolten la Basílica i a les despeses de neteja, vigilància i agents cívics encarregats de pacificar l’entorn del temple.