Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Jordi Llisterri-CR) Des de la seva consagració del 2010, la Basílica de la Sagrada Família ha acollit tot tipus de celebracions litúrgiques. Celebracions diocesanes, ordenacions, festivitats com el Diumenge de Rams... normalment una al mes. Però el culte no s'ha celebrat de manera regular.

Això canviarà el diumenge 9 de juliol. La basílica de la Sagrada Família acollirà cada diumenge al matí i els dies de precepte una missa internacional. La celebració serà a les 9 del matí, segons ha comunicat l'arquebisbat de Barcelona. Es deixarà entrar gratuïtament a tots els qui vulguin participar en l'Eucaristia i quan finalitzi es reprendran les visites turístiques.

La missa tindrà una dimensió internacional. Tot i que no s'adreça exclusivament als turistes i hi podrà participar qualsevol fidel, la missa serà en diverses llengües.

Des de la consagració de la Basílica el culte al temple ha estat gestionat directament pel Consell Episcopal de l'arquebisbat de Barcelona. Paral·lelament, la parròquia de la Sagrada Família, que celebra a la cripta del mateix temple, ha mantingut la seva activitat litúrgica i pastoral.

Els darrers mesos s'ha consultat a diversos organismes diocesans i a les parròquies de la zona diverses fórmules per establir el culte permanent a la basílica. Ara es fa aquest primer pas que es valorarà passat l'estiu.