Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sagrada Família / Escoltes Catalans) La presidenta d’Escoltes Catalans, Júlia Petit, juntament amb dues de les caps de l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí, s’han reunit aquest dimecres amb el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, per analitzar les possibles ubicacions on el cau podria acollir les seves activitats en un futur. 

En el marc de la reunió, Esteve Camps els ha comunicat la predisposició de la Junta Constructora del Temple a mantenir els contactes oberts i ha ofert ajornar la data final d’ús dels espais dos mesos més, és a dir, fins al mes de novembre del 2020. Alhora, també s’ha mostrat obert a guardar material del cau mentre no disposin d’una seu definitiva.

Així mateix, els ha entregat la informació dels nivells d’ocupació de centres cívics, espais públics i escoles properes a la Sagrada Família, especialment durant el cap de setmana. Aquesta informació “confirma que hi ha diverses i variades possibilitats on traslladar el cau en un període transitori fins a una ubicació més definitiva”, assegura el president delegat. En aquest sentit, des de l’entitat analitzaran de nou les possibilitats per veure si aquestes s’ajusten a les necessitats de l’Agrupament.   

Per la seva banda, la presidenta d’Escoltes Catalans i les dues caps de l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí han insistit que la seva intenció és quedar-se a la seu actual fins que l’espai proposat per l’Ajuntament de Barcelona estigui disponible. Aquesta possibilitat, que no es podria materialitzar fins d’aquí, com a mínim, cinc anys, no es veu possible per part de la Sagrada Família a causa del ritme de les obres i la necessitat d’ampliar els espais de seguretat. 

Amb la voluntat de dialogar entre els diferents actors implicats, Escoltes Catalans ha proposat una reunió conjunta amb la Junta Constructora del Temple, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació per seguir abordant aquest problema i estudiar quines possibilitats podrien existir una vegada s’arribi a la data final d’ús dels espais. La Junta Constructora no assistirà a la trobada, que es produirà en les pròximes setmanes. En aquest sentit, des d’Escoltes Catalans i l’Agrupament manifesten que “és imprescindible garantir al més aviat possible un espai temporal per a l’AE Antoni Gaudí al barri”.

Durant la reunió, també s’han explicat amb tot detall els plànols de la zona on estan actualment els escoltes i quin és el futur ús que la Junta Constructora vol donar-hi. Escoltes Catalans i la Junta Constructora de la Sagrada Família mantindran els contactes oberts per  poder fer el seguiment de la situació.