Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Glòria Barrete –CR) Tres novetats per entendre què celebren els cristians durant la Setmana Santa. La basílica de la Sagrada Família ha organitzat un seguit d'activitats especials per aprofundir en el misteri de la mort i resurrecció de Jesús. Aquest dilluns al matí en roda de premsa s'han presentat les novetats.

És el primer any que es realitza una programació per commemorar la Setmana Santa. En primer lloc han organitzat uns tallers de creació de palmes adreçats a infants a partir dels sis anys. Una altra novetat de celebració de la Quaresma és la il·luminació de la façana de la Passió que tindrà lloc el dilluns, dimarts i dimecres sant en passes a les 20:30, 21 i 21:30 hores.

S'il·luminarà la façana per les diferents escenes que representen el camí de la Passió, dotze concretament. Sobre cada escena hi haurà un text comentat pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull. També es manté dins la programació especial la celebració de la missa solemne de Rams, presidida com ja és habitual pel cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

El concert de Setmana Santa

Finalment l'acte més cultural i que ha suposat una organització extra per a la basílica és el concert de Setmana Santa a càrrec de la coral de la Capella Davídica de la catedral de Menorca que tindrà lloc el dissabte 1 d'abril a les 18h.

Un concert que ha comptat amb la intercessió del bisbe auxiliar de Barcelona i administrador apostòlic del bisbat de Mallorca, Sebastià Taltavull. El bisbe ha confessat que la celebració d'aquest concert respon en bona part a aspectes personals. "El meu pare era un dels fundadors d'aquesta coral", ha recordat, "jo hi anava de petit al concert que oferien per a Setmana Santa. Alhora, el germà del bisbe auxiliar, mort ara fa un any i mig, era el vicepresident de la coral.

Les Set Paraules de Dubois

En el concert es cantaran dues obres emblemàtiques d'aquest cor menorquí, la Gallia de Gounod i les Set Paraules de Théodore Dubois. "Una obra poc coneguda però que fa vibrar la gent", ha afirmat Taltavull. Les Set Paraules responen a les set paraules que va dir Jesús clavat a la Creu, i que van donar peu al bisbe auxiliar a crear fa alguns anys un llibre de meditacions amb cadascuna de les paraules. En el concert del dia 1 es repartirà el llibret.

La coral de la Capella Davídica de la catedral de Menorca va néixer l'any 1944.  Ha estat possible desplaçar-se fins a Barcelona gràcies al recolzament econòmic de l'Obra Social La Caixa, així com altres institucions oficials de Menorca i el suport dels Salesians que ofereixen l'allotjament pels cantaires.

El concert també comptarà, a més dels 50 cantaires de la cora, amb el baríton Joan Pons, la soprano Anna Maria Camps, el tenor català Marçal i l'orquestra de cambra de Menorca, amb 39 músics.  També cal destacar la direcció del director Salvador Brotons.

La basílica de la Sagrada Família ha posat a disposició del públic 800 entrades gratuïtes a través d'un sorteig que va finalitzar dilluns al matí.