Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sagrada Família) La Basílica de la Sagrada Família acollirà el proper dimecres el concert especial del Simposi Mundial de Música Coral. Aquest esdeveniment excepcional a la Sagrada Família permetrà posar de manifest l’alt nivell dels cors catalans. Les formacions han preparat un repertori conjunt de música sacra catalana, des del cant gregorià fins a l’actualitat. En el decurs del concert s’estrenarà dues peces dels compositors catalans Raimon Romaní i Bernat Vivancos.

El concert, que començarà a les 9 del vespre a la Basílica, estarà protagonitzat per una selecció de 26 cors catalans que aplegaran uns 560 cantaires de diferents punts de la geografia catalana. També s’ha convidat al Coro de Jóvenes de Madrid.

La capital catalana és, gràcies al Simposi, la capital mundial del cant coral amb un esdeveniment de referència a nivell internacional que mobilitzarà unes 2.500 persones vingudes dels cinc continents.

El Simposi, un esdeveniment únic i mundial

El Simposi Mundial de Música Coral és un esdeveniment únic i de referència a nivell internacional que enguany arriba a l’onzena edició amb els 24 millors cors del món. Sota el lema Els colors de la pau, el simposi és punt de trobada de cors, músics, directors, compositors, cantaires i amants de la música coral dels cinc continents. Se celebra des d'aquest divendres i fins el proper 29 de juliol. L’organització és a càrrec de l’International Federation for Choral Music (IFMC) conjuntament amb la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). És el festival més important del món de música coral i esdevé un aparador del cant coral més actual i de les noves tendències, que compta amb la participació dels millors directors a nivell internacional. És un esdeveniment jove i renovador que ofereix una alta qualitat artística.

El Simposi, que organitza l’IFCM i la FECC (Federació d’Entitats Corals de Catalunya) compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el departament de Cultura de la Generalitat, l’Auditori, la Diputació de Barcelona, l’Orfeó Català Palau de la Música, el Conservatori del Liceu, l’Escola Superior de Música de Catalunya, la Basílica de la Sagrada Família, Catalunya Música, la Fundació Arrels i El Periódico de Catalunya.

El programa del concert a la Sagrada Família inclou dotze peces de música sacra, entre elles l'estrena de "Quam dilecta" de Raimon Romaní (1974) i "Avui és el dia" de Bernat Vivancos (1973). També hi haurà peces del Llibre Vermell de Montserrat i d'altres compositors catalans com Pau Casals, Francesc Valls, Narcís Casanovas, Ferran Sors i Josep Vila.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.