Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La Basílica de la Sagrada Família manté la data del 2026, centenari de la mort d’Antoni Gaudí, com a data de finalització de les obres arquitectòniques. I els dies 22, 23 i 24 de desembre, faran una jornada de portes obertes per donar a conèixer l’estat del procés constructiu. Dins de la visita gratuïta a l’interior de la basílica, s’explicarà als visitants les fites més importants que queden per construir. A través d’un recorregut visual i sensorial es podrà conèixer en el mateix temple com i quan es construirà la Torre de Jesús o la de Maria, la Sagristia o el Cimaci i conèixer el seu simbolisme.

Amb motiu d’aquesta jornada, la Sagrada Família informa que fins ara s’ha executat el 65% de les obres i l’objectiu de la Junta continua sent acabar la part arquitectònica el 2026, una fita que s’havia senyalat com a previsió en el moment de cobrir la basílica. «Ho aconseguirem si mantenim el ritme actual de les obres», assenyala Jordi Faulí, arquitecte director. Tot i que mancaran molts detalls artístics, és possible que Jordi Faulí sigui l’arquitecte que acabi la Sagrada Família. El 1990 Faulí va començar a treballar a l’oficina tècnica de la Sagrada Família, als 31 anys, els mateixos que tenia Antoni Gaudí quan es va fer càrrec del projecte. Des del gener d’aquest any és l’arquitecte arquitecte director i coordinador que va substituir Jordi Bonet.

La fase actual de construcció i de projecte a la Sagrada Família es concentra principalment a la sagristia i a les torres centrals. Als vuit campanars que es veuen de les façanes s’hi han de sumar al centre les quatre torres dels evangelistes (de les quals ja s’aprecia la base), la central de Jesucrist, i a la torre de la Mare de Déu situada a l’absis. Entre les torres dels evangelistes i sota la futura torre de Jesucrist avança la construcció de la sala del creuer, d’uns 20 metres d’altura. Serà una sala polivalent en un dels punts més alts de la ciutat que quedarà acabada durant els primers mesos de l’any vinent. Des del carrer Provença, darrera l’absis, ja es veu també la forma d’una de les sagristies.

Paral·lelament s’està portant a terme la restauració i neteja de la façana construïda per Gaudí al final del segle XIX i la construcció del cimaci que culmina la façana de la Passió.

En la jornada de portes obertes del 22, 23 i 24 de desembre, els dies de la festa major de Barcelona, es podran veure com avançar les obres. Per accedir al recinte s’ha de fer una reserva prèvia.