Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Banc Sabadell) En línia amb el propòsit que ha guiat la seva activitat d’ençà de la seva fundació el 1881, Banc Sabadell mostra la seva sensibilitat cap a col·lectius més desfavorits i, dins de la seva iniciativa per revertir recursos a la societat, ofereix als seus clients solucions d'inversió que alineen l’activitat financera amb la solidaritat a través de el fons d'inversió Sabadell inversió Ètica i Solidària FI gestionat per Sabadell Asset Management.

Al llarg de gairebé ja disset anys, el Comitè Ètic de Fons s'ocupa d'identificar i estudiar anualment els projectes solidaris aspirants a rebre ajuts, tant amb aplicació en l'àmbit nacional com en l'internacional. Aquest any han estat seleccionats 28 projectes dins de l'ampli nombre de sol·licituds presentades. Destaca la diversitat de projectes seleccionats tant geogràficament, com pel col·lectiu a què van destinats o pel tipus d'institució que el gestiona. En la seva majoria els projectes seleccionats estan focalitzats en cobrir riscos d'exclusió social, en cobrir necessitats bàsiques d'alimentació i sanitàries de diversos col·lectius i en millorar les condicions de vida de persones amb discapacitat.

L'acte de lliurament dels ajuts solidaris aportades pel Fons Sabadell Inversió Ètica i Solidària FI es va celebrar dimecres passat per primera vegada 100% de manera telemàtica, amb l'assistència per al discurs inaugural del cardenal Carlos Osoro i la presència de directius de Banc Sabadell, Sabadell Asset Management, representants dels projectes seleccionats i de Fundació Lleialtat.

Banc Sabadell ha seleccionat deu Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que han guiat l'elegibilitat dels projectes. En concret aquests deu objectius són: la fi de la pobresa, la salut i el benestar, l'educació de qualitat, l'aigua neta i el sanejament, l'energia assequible i no contaminant, el treball digne i el creixement econòmic, la reducció de les desigualtats, les ciutats i comunitats sostenibles, la producció i el consum responsable i finalment, l'acció pel clima.

Entre les entitats que se’n beneficien hi ha projectes d’Arrels Sant Ignasi, la Fundació Nen Déu, la Fundació Formació i Treball, la Fundació Servei Solidari, Entreculturas, Càritas i Mans Unides. L'import aportat als projectes és de 351.309,27 euros, fet que suposa un 31% de la comissió de gestió de fons Sabadell Inversió Ètica i Solidària FI.

Banc Sabadell consolida la seva llarga trajectòria en matèria de responsabilitat social que ha anat impulsant al llarg de el temps diferents iniciatives que han significat, entre d'altres, algunes fites com: el llançament del primer pla de pensions ètic i solidari a Espanya, la contractació d'energia amb el 100% d'origen renovable, o la gestió social de l'habitatge amb un programa pioner d'inserció laboral i financera, a més de la seva adhesió als Principis de Banca Responsable de les Nacions Unides com a fundador signatari.

[VÍDEO DE L'ACTE]