Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El teòleg Josep Maria Rovira Belloso és el protagonista de la portada del número de la revista Valors [webYoutube] corresponent al mes d'abril, que es dedica al valor de l'esperança. Rovira Belloso és entrevistat a l'interior de l'edició [veure'n extracte] i es refereix així a l'esperança: "L’esperança és aquella força entre el present i el futur que ens fa tirar endavant a la vida. I aquí hi caben les esperances en minúscula, com l’Esperança amb majúscula, que seria l’Esperança transcendent. L’esperança sempre està lligada amb el futur, és el futur contemplat des del present. Una persona que no té esperança dóna per acabat el temps. I, per tant, la vida. Ja ho diuen: 'sense esperança no hi ha vida'". També participen en aquest monogràfic de la revista Valors la germana teresiana Victòria Molins [entrada al seu bloc de CatalunyaReligio.cat sobre l'esperança]; l’orientadora familiar Victòria Cardona; l’historiador Jaume Botey i el periodista Bernat Dedéu. 

L'editorial del número diu així: "Un home que no creu en el dia de demà, en què el futur serà millor, en què les coses poden canviar, en què els seus somnis es poden fer realitat... no lluita, no treballa, es resigna i es deixa vèncer. I una societat així està perduda. Per aquells més negatius, una advertència: l’esperança no és creure en utopies, en realitats tan irreals que puguin esdevenir absurdes. L’esperança no és cosa de bojos que viuen instal·lats en la irrealitat o de persones ingènues. L’esperança ens permet pensar en futur mentre netegem l’horitzó de falsos paranys, és adir, mentre construïm el present".

També podeu escoltar aquí el darrer Valors a peu de carrer, programa produït entre Valors i l'editorial Proteus per a Ràdio Estel, emès aquest cap de setmana i que ha tractat la mateixa temàtica que la revista d'abril.