Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 2/05/2014

(Monestir de les Avellanes) L’Arxiu Gavín ha inaugurat aquesta setmana l’exposició 'Mostra del romànic de la Noguera' al Monestir de les Avellanes, coincidint amb el 5è aniversari del trasllat de l’Arxiu Gavín al Monestir. La mostra està formada per una selecció fotogràfica de trenta-quatre esglésies, capelles, monestirs i ermites romàniques de la Noguera.

Els objectius de l’exposició són donar a conèixer el patrimoni religiós d’estil romànic existent a la comarca i difondre el patrimoni documental i fotogràfic que preserva aquest Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya, l'Arxiu Gavín.

La Noguera conserva 176 esglésies romàniques, de les quals 7 han estat descobertes per l’Arxiu Gavín. A més a la comarca hi ha la Baronia de Rialb que és el municipi que concentra més romànic de Catalunya.

Les fotografies, de Josep Sansalvador i Eliseu Peidró estarà exposada fins el 30 de maig a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes. Passat aquest període iniciarà un recorregut itinerant.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.