Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dimarts, 25 de juliol, solemnitat de sant Jaume Apòstol, titular de la Parròquia de Riudoms, ha tingut lloc la cloenda dels actes amb motiu del quart centenari de la seva església parroquial. Una missa d’acció de gràcies seguida d’un acte cultural de poesia i música a càrrec de Glòria Coll i el quartet de violoncels Du Pré i els parlaments finals han donat per clausurat aquest any de celebració que ha comptat amb nombrosos actes.

En el marc de la festa major, el diumenge 23 de juliol, l'arquebisbe Jaume Pujol, va presidir la solemne missa de sant Jaume Apòstol amb l’assistència de les autoritats de la vila, les entitats i també els joves que aquest any han participat en el Camí de sant Jaume.

«Només puc donar gràcies a Déu pel que suposa la història d’aquest gran temple en la vida del vostre poble amb una forta tradició cristiana. No oblideu que les esglésies són obertes a tothom com espai de pregària i recolliment, tinguin fe o simplement busquin una mica de silenci o de consell. La casa de Déu és la casa de tots», va dir el l'arquebisbe en la seva homilia. Seguidament pels carrers del poble hi va haver la processó acompanyant la imatge del sant patró.

Amb el lema «400 anys de pedres vives» a principis del mes de juny de 2016 s’iniciava la celebració del quart centenari amb una missa d’acció de gràcies presidia pel pare abat de Poblet, Octavi Vilà. En el transcurs d’aquest any s’han programat diverses conferències, exposicions i concerts com el de l’Escolania de Montserrat celebrat el passat mes de maig. També les festes quinquennals del Beat Bonaventura Gran, el mes de novembre, van comptar amb la presència del pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler