Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(AEL Bahá'i de Barcelona) La comunitat bahá’í celebra del 20 d’abril a l’1 de maig la festivitat de Ridván. Aquesta confessió commemora l’aniversari de la declaració de Bahá’u’llah, a l’abril de 1863, a qui consideren com "el portador d'un nou missatge de Déu per a la humanitat".

Ridván és una paraula d’origen àrab que significa "paradís", un nom que Bahá'u'lláh, el profeta i fundador de la Fe Bahá'í, va donar a un bell jardí situat a la vora del riu Tigris als afores de Bagdad. Va ser en aquest jardí on va anunciar públicament la seva missió com una manifestació de Déu.

L’any 1863, després de viure desterrat durant una dècada a l'Iraq, les autoritats otomanes van informar a Bahá'u'llàh i la seva família que serien exiliats novament, aquesta vegada més lluny del seu país d'origen, Pèrsia (avui dia Iran) a causa de la contínua propagació de la seva influència.

Abans de sortir de Bagdad, Bahá'u'llàh va creuar el riu Tigris per a una estada de 12 dies al jardí per rebre els que desitjaven acomiadar d'Ell. I enmig de la desolació i la tristesa, Bahá'u'llàh va proclamar la missió de la seva nova Fe, i aquest potent anunci va transformar l'ocasió del seu desterrament de tragèdia en triomf.

Celebració a Barcelona

Actualment, a Barcelona, com en més de 100.000 localitats a tot el món on resideixen els bahá'ís i els seus amics, es commemoren aquests dies com unes festivitats de gran alegria. El primer, novè i dotzè dies d'aquest període festiu són considerats dies sagrats pels bahá'ís i en ells - en la mesura dels possible - suspenen la feina i els estudis.

D'altra banda, com la Fe Bahá'í no té clergat, el període del Ridván, és també el moment en què es trien les institucions locals, nacionals i internacionals que coordinen les activitats dels bahá'ís. Els consells de govern locals i nacionals es renoven anualment mitjançant elecció, en tant que el consell de govern internacional dels bahá'ís, conegut com "Casa Universal de Justícia", es tria un cop cada cinc anys.

La comunitat bahá'í va iniciar la seva existència a la ciutat de Barcelona el 1948, i el 1949 es va escollir la primera Assemblea Espiritual Local dels Bahá'ís de Barcelona (l'òrgan de govern local de la comunitat bahá'í) i des de llavors, les eleccions han tingut lloc cada any sense interrupció.

A causa de la pandèmia, aquest any els bahá'ís de Barcelona celebren aquest esdeveniment de forma telemàtica, que es podrà seguir en aquest enllaç.