Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) La revista Estris ha publicat un número especial amb motiu del seu 50è aniversari. La nova publicació aborda els inicis de la revista i el valor d'educar en el lleure. També compta amb la participació del vicepresident d'Òmnium Cultural i exredactor de la revista Estris, Marcel Mauri.

"L'educació en el lleure és el present i el futur de la societat catalana". Així ho explica Mauri al número 242 de la revista Estris. L'exredactor de la revista parla de la importància de fomentar unes bones activitats vinculades a l'educació en el lleure. L'especial també compta amb altres persones que han passat per la revista i que expliquen el valor del lleure. Totes elles reflexionen sobre la importància de la tasca comunicativa què fan els centres d'esplai i agrupaments escoltes cada dissabte o a l'estiu.

En aquest número, a més, s'hi poden trobar les fitxes d'activitats que més repercussió han tingut en aquesta segona etapa de la revista i imatges històriques que repassen els darrers cinquanta anys del món del lleure. Pel que fa a l'àmbit formatiu de l'Estris, la secció 'Recomanem' mostra quatre eines per a educadors.

El número compta amb una portada dibuixada pel jesuïta Roger Torres i pintada per Anna Solà. Una portada que ha volgut reflectir els quatre grans àmbits de la revista: societat, persona, entorn i espiritualitat.

Cronologia d'un èxit de la societat

L'especial que publica la revista Estris també convida a recordar els esdeveniments més importants que han marcat tant el país, com l'educació en el lleure. Revisa el naixement de diferents federacions de lleure i de fundacions com la Fundació Pere Tarrés. Alhora, recorda els grans moviments entre els quals el lleure també va alçar la veu: l'any 1982, quan la Generalitat de Catalunya lliura el primer títol de monitor de lleure; el 2003, quan les entitats van dir no a la Guerra d'Iraq; el 2011, amb la primera gran trobada de monitors i monitores de lleure de Catalunya; entre d'altres.

L'excursionisme, element clau del lleure educatiu

L'ascens a una muntanya és un dels temes que l'Estris aborda en aquest nou número. Pau Pujol explica les diferents rutes que esplais i agrupaments han utilitzat al llarg dels anys per fer el cim del Puigmal. També es reflexiona sobre el significat del cim per a l'excursionisme i català i el món del lleure.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.