Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 30/03/2023
centre-catolic-reus-00
Fotografia: Deosringas sota llicència C.C. 3.0.

Arquebisbat de Tarragona Impulsar-ne la rehabilitació i posada el dia per tal que pugui complir la funció de dinamització cultural i foment de les arts escèniques en benefici de tota la ciutadania, amb perspectiva d'usos culturals, socials i cívics. Aquest és l'objectiu de l'acord al qual han arribat l'Ajuntament de Reus i l'arquebisbat de Tarragona per a la cessió de l'edifici situat al carrer de la Presó número 13 de Reus, l'anomenat Centre Catòlic. 

La fórmula jurídica acordada, segons ha informat l'arquebisbat de Tarragona, serà un dret de superfície atorgat de forma gratuïta a l’Ajuntament i amb una durada de 50 anys. L’Ajuntament es farà càrrec de les obres i es compromet a vetllar pel respecte a totes les sensibilitats d’identitat de gènere, religioses o diversitat cultural, amb la voluntat d’evitar manifestacions que indueixin a l’odi, en el marc del respecte als drets fonamentals previstos a la legislació vigent. També quedaran reservats uns espais a la segona planta per a l’ús de l’Arquebisbat, així com per a oficines municipals de cultura, i es donarà cabuda a l’Associació Bravium Artístic i Cultural.

L’acord satisfactori final al qual s’ha arribat és fruit del treball tècnic i el diàleg institucional i ha suposat molta capacitat d’entesa de les parts, junt amb la voluntat de trobar el punt comú de consens. Això ha permès superar, sense renúncies per cap part, les discrepàncies inicials. Ambdues parts es feliciten de l’acord assolit, que qualifiquen d’històric, ja que la principal beneficiària en serà la ciutat de Reus.

L'arquebisbat de Tarragona explica que les converses s’han dut a terme sempre en un clima de diàleg, respecte institucional i voluntat d’entesa

Aquest mateix divendres a les 18:30 h, se signarà, al Centre Cultural El Castell, el corresponent protocol de col·laboració, fet que permetrà dur a terme els darrers passos i donar pas a la signatura definitiva del text del conveni, que es preveu que pugui tenir lloc pròximament, una vegada aprovat el projecte per part dels òrgans competents.

En una reunió que va tenir lloc a principis d’any entre l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; i l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas; i amb la presència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, es van posar sobre la taula les diferents propostes i es va acordar traslladar al personal tècnic d’ambdues parts les negociacions oportunes per tal d’arribar a un acord. Les converses s’han dut a terme sempre en un clima de diàleg, respecte institucional i voluntat d’entesa.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.