Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) La delegació de Catalunya del Col·loqui Europeu de Parròquies organitzarà els dies 8 i 9 de juliol el Col·loqui Català 2016 a Reus, concretament a la parròquia de Sant Joan Baptista. Serà un moment previ al 29è Col·loqui Europeu que se celebrarà l’any vinent a Barcelona del 9 al 14 de juliol amb el tema: 'Poble en marxa: poble amb una missió'.

A la trobada de Reus hi haurà diverses ponències a càrrec de mossèn Josep Casellas ('Reflexions sobre els continguts de Lisieux'), el bisbe Miquel Barbarà ('Nous reptes a les parròquies avui'), mossèn Antoni Pérez de Mendiguren ('Com les primeres comunitats responien als seus reptes?') i mossèn Bernard Quintard ('Com l’actuar és fruit del jutjar?'). També hi haurà un espai d’intercanvi d’experiències entre membres de consells pastorals de diverses parròquies i es respondrà un qüestionari per preparar el col·loqui de Barcelona.

Intercanvis i aprenentatge

El Col·loqui Europeu de Parròquies (CEP) és una associació d’àmbit eclesial creada per la iniciativa del prevere francès François Conan l’any 1959. Des de l’any 1978 forma part de les organitzacions no governamentals amb estat consultiu al Consell d’Europa. El CEP aposta per la construcció d’una Europa que promogui un model de societat bastit en el respecte mutu, l’acolliment recíproc i la voluntat d’aprendre de l’altre. Un dels objectius és intercanviar aspectes de la vida pastoral i del treball de les parròquies i cercar entre tots iniciatives de futur des dels col·loquis. Actualment hi ha participants de divuit països.

Han acollit aquest col·loqui europeu ciutats com Strasbourg (1971), Lisboa (1975) o Praga (1995). Tarragona va ser la primera ciutat catalana en acollir-ne un l’any 1985.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.