Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Fundació Pere Tarrés / Editorial Claret) Els esplais i caus són espais privilegiats on s’educa als infants i joves en valors, entre les quals hi ha la interioritat i l’espiritualitat, i poden afavorir experiències religioses. El dret a l’espiritualitat dels nens i nenes està recollit en diversos articles en la convenció dels drets de la infància de l’ONU (1989). Amb l’objectiu d’oferir una guia per ajudar als educadors i educadores en aquest procés, la Fundació Pere Tarrés i l’Editorial Claret van presentar el passat dimarts aquest el llibre Animació de la Fe en el Lleure. Formació per a educadors/es en el Lleure, escrit per Juanjo Fernández. La presentació es va fer a la Sala Pere Casadàliga de la Llibreria Claret.

Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Institucionals, Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, va destacar que “el fet religiós és un element important en la cohesió social i el creixement de les persones” i, per això, “és important oferir aquests espais d’interioritat i contemplació”.

Pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, “dona resposta preguntes tan importants com: per què cal educar en la fe en el lleure? Com es pot fer aquesta animació de la fe en el lleure?”. El bisbe Pardo va insistir que “educar la dimensió religiosa o espiritual és educar en valors” i que des les entitats de caire religiós “hem de formar joves perquè siguin acompanyants i animadors de la fe”.

Finalment, Juanjo Fernández, autor del llibre, va destacar les similituds entre la figura de Jesús i la dels monitors i monitores com el sacrifici, l’estima als altres i la seva entrega. També va remarcar que “el benestar de l’infant passa per educar en la interioritat ja que el contrari seria educar-lo en la superficialitat. I la fe és aquest regal extraordinari que tenim el privilegi d’educar”. L’autor també va explicar que el llibre serveix “per apropar per primera vegada als nens i nenes episodis de la Bíblia, de l’Evangeli” que es poden treballar a través “d’activitats, de l’eucaristia, la pregària, el bon dia, cançons, tallers, danses, excursions o jocs”.

El llibre és una proposta pedagògica on a través de dibuixos, esquemes i textos senzills alhora que profunds, s’apropa la visió cristiana per descobrir i viure la fe i ofereix un material de qualitat perquè els monitors i monitores treballin la fe amb els seus infants i comparteixin celebracions comunitàries, el missatge d’amor de Jesús de Natzaret i l’educació en els valors cristians.

A l’acte hi van assistir, entre altres, bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo; el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol; el provincial dels Missioners Claretians, Ricard Costa-Jussà, el degà de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, Joan-Andreu Rocha; el secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Enric Puig; i el president de la Fundació d’Escoles Parroquials, Ignasi Garcia i Clavel.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.