Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Blanquerna) El passat 12 d’abril del 2021 es va constituir el nou Patronat de la Fundació Blanquerna-URL, nomenat per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan-Josep Omella. La reunió va estar presidida pel bisbe auxiliar Sergi Gordo.

Al nou Patronat, de quinze membres, s’hi han incorporat el doctor Elies Campo Güerri, Cori Casanova Barberà, Ignasi Fernández de Senespleda, Begoña Guerrero Gilabert i el doctor Albert Soler Llopart.

El doctor Elies Campo Güerri és metge i investigador, professor i cap del Departament d’Anatomia Patològica de l’Hospital Clínic de Barcelona. Director clínic del Centre de Diagnòstic Biomèdic, així com de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, forma part de l’equip editor de l’OMS per les Neoplàsies Hematològiques i de la National Academy of Medicine (EUA). Cori Casanova Barberà és metge foniatra. Grau superior de cant amb Premi d’Honor i fundadora del Consultaveu Interdisciplinar, va ser professora de Logopèdia de Blanquerna-URL fins al 2018, del Collegium Medicorum Theatri, de la European Union of Phoniatrics i de la SOMEF. És la presidenta de l’Acció Catòlica General de Barcelona. Ignasi Fernández de Senespleda, jutge titular del Jutjat de Primera Instància de l’Hospitalet de Llobregat i assessor jurídic de diferents entitats, és professor de formació continuada (CGPJ, Col·legi d’Advocats…) i president dels antics alumnes del Col·legi del Sagrat Cor de Casp. Begoña Guerrero Gilabert és advocada especialitzada en fiscalitat i del Bufet Guerrero de Castro. És diplomada en Ciències Religioses i postgraduada en Acompanyament Espiritual. Finalment, el doctor Albert Soler Llopart, doctor en Filologia Catalana, és professor de literatura medieval de la UB, especialista en l’obra de Ramon Llull i del seu Centre de Documentació (és el promotor de l’edició crítica de les seves obres). És col·laborador de Blanquerna en les sessions de formació del professorat i del PAS.

La resta de membres del Patronat, presidit pel doctor Salvador Pié, són mossèn Josep Maria Turull Garriga, rector de la Sagrada Família i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya; Lluís Foix Carnicé, periodista i col·laborador de La Vanguardia; Jaume Lanaspa Gatnau, economista i exdirector de l’Obra Social “la Caixa”; Josep Ramon Serrat Crespo, fiscalista i auditor; Jaume Solé Janer, advocat i secretari del Patronat de la Sagrada Família, i els quatre representants de les ordes religioses: la germana Consol Muñoz Sanjuán, en representació de l’orde de les Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció; la germana Elisabeth Forns Santacana, en representació de l’orde de les Carmelites Vedrunes; el pare Enric Puiggròs, en representació de l’orde de la Companyia de Jesús; i el pare Francesc Riu Rovira de Villar, en representació de l’orde dels Salesians Don Bosco

El doctor Salvador Pié va agrair, en nom de Blanquerna, la dedicació durant els darrers anys dels cinc membres que han acabat el seu mandat: el doctor Josep Maria Forcada Casanovas, el doctor Ramon Pla Arxé, la doctora Cèlia Rosich Pla, el doctor Andreu Ibarz Mellado i Montserrat Queralt Capdevila.