Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(ACGB)“Remant fort, Imaginant el futur”(CV201), va ser el lema de la segona Trobada General de l’Acció Catòlica General (ACG) de Barcelona que es va realitzar el diumenge 27 d’octubre. La trobada va aplegar infants, joves i adults de diverses parròquies de la diòcesi. El lema volia respondre també a les Pla pastoral diocesà, “Sortim” que enguany se centrarà en els joves.

Durant el matí, i després d’haver presentat la trobada, cada sector acompanyat dels seus responsables es varen demanar “on trobem Déu en el nostre món”.

Per això els joves, i en continuïtat amb el que havien fet en els Campaments d’estiu, i amb l’ajut de textos de la Christus Vivit, l’exhortació del papa Francesc adreçada als joves, havien de relacionar imatges del món de l’institut, la família, el barri, la parròquia, descobrint com Déu es fa present en el nostre entorn. Els infants, convertits en autèntics mariners, havien de buscar les estrelles (llum de Déu) que indiquen el camí que han de seguir, a través de diferents jocs sobre la família, l’escola, el barri… i es demanaven si això els feia feliços. Els adults varen utilitzar el qüestionari de preparació del Congreso de Laicos 2020 de la Conferència Episcopal Espanyola per a mirar els diferents àmbits: cultura, parròquia, món social i polític, treball i família i descobrir-hi els signes de la presència i l’absència de Déu.

Tot aquest treball es va aportar en forma d’ofrenes i de pregàries a l’Eucaristia, que va presidir el cardenal Joan Josep Omella i que vam compartir amb la comunitat de l’escola SAFA d’Horta on es realitzà la trobada.

A la tarda, els adults varen encarar i “imaginar el futur” pregant i reflexionant individualment i en grup a partir de textos de l’evangeli – jutjar de la Revisió de Vida- amb ajut també de música i dansa contemplativa. Els joves reflexionaren sobre les Benaurances com a acompliment del futur que imaginem i varen acabar fent un Lipdup amb diferents gestos i accions quotidianes d’acord amb la crida que els fa Déu. Els infants es varen descobrir “deixebles del Regne de Déu” a través d’un joc que es preguntava qui hi pujava a la canoa, que els ajudava a remar, i quin és el rumb que s’ha de seguir.

En un moment final, tots els sectors junts, varen escriure els seus compromisos en un ambient de festa, de pregària i d’amistat. Agraint al Pare que es pugui viure la nostra fe enmig del món, i comprometent-nos a ajudar a fer de les nostres parròquies, parròquies obertes, en sortida.