Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Les germanes oblates, congregació que gestiona el Lloc de la Dona del Raval, han celebrat els 25 anys de presència en aquest barri. Durant aquest quart de segle les germanes oblates han millorat considerablement la qualitat de vida de moltes dones que malauradament s'han hagut de dedicar a la prostitució.

Els principals objectius d'aquest centre d'atenció social adreçat a les dones són, d'un costat, afavorir els processos d'autonomia personal i d'inserció sociolaboral, i de l'altre, promoure la sensibilització social i el treball comunitari en coordinació amb entitats públiques i privades.

La festa, que es va celebrar el mes passat a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, va ser presentada per la germana Lourdres Perramón, directora del centre. Hi va intervenir, també, la germana Asunción Munárriz, superiora de les Oblates, que va explicar, que durant aquests vint-i-cinc anys "ens hem fet veïnes dels qui viuen en aquest barri. Un entorn amb un rostre multicolor, plural solidari i acollidor." La germana Munárriz, a més, va explicar  com han treballat per "aconseguir unes alternatives, que obrin noves possibilitats a les dones que es troben en situacions de vulnerabilitat, d’exclusió social, que exerceixen la prostitució, perquè se sentin i siguin ciutadanes que construeixen, amb altres ciutadans i ciutadanes, un món habitable i digne".

l'acte de la festa.