Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Alguna cosa es mou. L'agenda dels propers dies de març ve farcida d'actes proposats amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Les religions també preguen i reivindiquen una veu feminista. Algunes propostes del calendari valoren la seva aportació històrica, d'altres apel·len als drets fonamentals de participació, equitat i lideratge amb una mirada actual. Aquí en fem un breu recull.

La Sala de Lectura de la Biblioiteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona acull del 4 al 29 de març de 2019 l'exposició 'Bíblia, dones i teologia', sobre Hipòlita de Jesús Rocabertí i Ibars, dona cristiana, religiosa, escriptora, activa i contemplativa.

La teresiana Victòria Molins i la dominica Lucía Caram, i moltes dones més, conviden a viure una estona de cants, lectures, pregàries, al voltant de dones que han fet camí en la història. Aquesta 'Trobada de pregària de les dones' tindrà lloc divendres 8 de març a la tarda la Parròquia de Santa Anna amb l'Hospital de Campanya, a Barcelona. L'horari de la convocatòria s'ha previst amb marge suficient perquè qui vulgui “pugui anar a la manifestació prevista a les 18:30 h a la Gran Via de Barcelona”.

El monjo benedictí Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat, repetirà una meditació-conferència sobre 'Les beguines de Flandes' que l'any passat va tenir bona acollida sobre aquest moviment religiós medieval que va produir una literatura mística femenina i feminista molt especial. Serà divendres 8 a la tarda a l'Espai d'Art Sean Scully de Santa Cecília de Montserrat.

L'Espai per la Unitat del Centre Edith Stein de Barcelona proposa divendres 9 al vespre una Pregària pel Dia de la Dona Treballadora que s'escau ja en temps de Quaresma.

L'Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura convoca per dissabte dia 9 a la tarda la conferència 'Violències masclistes' al monestir benedictí de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona amb l'educadora social Natalia Zaro Martínez.

La Joventut Multicultural Musulmana, també dissabte 9 a la tarda, organitza la tercera edició de 'Somos Nosotras', al Centre Cívic Cotxeres Borrell, amb l'activista Míriam Hatibi, la periodista Amanda Figueras, l'estudiant de dret Sabiha Belm i l'antropòloga Fàtima Aatar, que compartiran les seves experiències literàries i en mitjans de comunicació.

El Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona convoca el divendres 15 de març al vespre un sopar tertúlia amb el títol 'Dones i Església, hi ha possibilitats de canvi?', moderat per Noemí Ubach, amb la psicòloga i treballadora de Càritas Teresa Bermúdez, la responsable de comunicació de Justícia i Pau Sílvia Urbina i la vicedirectora de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida, Mar Pérez.

Equitat, lideratge i tradició seran alguns dels temes que proposa Sakyadhita al cafè 'Budisme en femení' el proper dissabte 16 de març al matí a Barcelona.

L'Acció Catòlica Obrera-zona Besòs es pregunta 'Si l'Església és femení, on som les dones?'. És el títol de la seva jornada de formació, que comptarà amb una ponència de Neus Forcano, teòloga, filòloga, professora de llengua i literatura i membre de l'Associació Europea de Dones per la Recerca teològica (ESWTR). Tindrà lloc dissabte 16 a la tarda a la parròquia de Sant Pau de Barcelona.

Si teniu més actes programats, podeu penjar-los a l'agenda de Catalunya Religió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.