Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 16/11/2015
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri –CR) No ha estat un acte multitudinari però sí significatiu. Representants de comunitats islàmiques de Catalunya s'ha concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona per condemnar els atemptats de París. Els hi han fet costat representats de les principals confessions religioses presents a la ciutat, principalment les que comparteixen deu anys de relació constant a través del Grup de Treball de Religions (GTER). Representants de l'Església catòlica i de la Ortodoxa, de les comunitats protestants, jueves, i dels sikhs, s'ha sumat a l'acte.

La concentració ha estat molt senzilla i ha aplegat un centenar de representants musulmans i imams de diversos oratoris de Catalunya. En silenci, s'han mostrat els cartells de condemna i s'han encès unes espelmes en memòria de les víctimes. Entre els representants de les comunitats islàmiques catalanes convocants hi havia Mohamed El Ghaidouni, de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDECAT), Mohammed Halhoul, de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya, i Muhammad Iqbal, de la comunitat pakistanesa Camí de Pau.

Alguns membres d'altres confessions que hi han assistit són Salvador Bacardit i Antoni Matabosch representant l'arquebisbat de Barcelona, el jesuïta Jaume Flaquer, l'arxiprest ortodox Joan Garcia, els pastors Guillem Correa i Daniel Fernández, o el rabí Jorge Burdman.

El Ghaidouni ha llegit en català un breu manifest de condemna de la violència i de denúncia per "utilitzar el nom de l'islam". També ha remarcat "el compromís de seguir treballant amb les institucions i entitats perquè no es malmetin les relacions socials que tenim a Catalunya" i a "contribuir a un futur de pau resguardat de les accions criminals".

Posteriorment, davant de les periodistes, ha valorat molt positivament la concentració i el suport rebut, que envia "un missatge de diversitat i de voluntat de continuar treballant". Ha remarcat també que els qui usen l'islam per promoure la violència "ho fan perquè saben que la religió té un potencial molt gran".  També ha assegurat que "en cap mesquita es predica la guerra" i que la difusió del gihadisme es fa a través d'altres xarxes, principalment internet.  

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha estat a la concentració juntament amb altres representants institucionals i del món associatiu. En acabar l'acte també s'ha fet una foto de grup davant la façana de l'Ajuntament il·luminada amb els colors de la bandera francesa. 

També es van fer actes a altres ciutats de Catalunya, com per exemple a Mataró, organitzat per la Comunitat Islàmica de Mataró Al Ouahda.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.