Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) El proper diumenge 28 de novembre comença el temps d’Advent, les quatre setmanes que preparen per a la celebració del Nadal. Com és habitual en aquestes dates, l’Editorial Claret publica la Lectio Divina, una lectura amb esperit de pregària amb la Bíblia. La Lectio divina per als temps forts. Any C és una proposta per a cada dia dels temps d’Advent, Nadal, Quaresma i Pasqua de l’Any C que ajuda a fer aquest exercici espiritual. La publicació inclou les reflexions del claretià Josep Roca i Alsina.

L’objectiu és que amb l’Evangeli de cada dia d’aquests temps litúrgics, els lectors s’acostumin a assimilar la paraula de Déu i de l’evangeli. Acostar-los a la paraula de Déu, portar-la al dia a dia i endinsar-los en el seu significat a través d’una lectura orant de la paraula. Es tracta d’una manera de llegir la Bíblia, mirant d’adquirir la mateixa forma de pensar i de sentir de Jesús. El mètode que proposa és la lectura i la meditació per provocar que la paraula de Déu interpel·li a cadascú donant-li una resposta en concret de la seva situació en cada moment.

Roca aporta una espiritualitat claretiana molt profunda avalada pels seus vint-i-sis anys com a missioner al Brasil. L’edició publicada conté reflexions amb un objectiu clar: que els cristians alimentin la seva fe i vida cristiana amb la paraula de Déu i, sobretot, amb l’Evangeli. La Lectio Divina inclou el text de l’Evangeli que marca el calendari litúrgic i unes meditacions per acompanyar cadascun dels passos d'aquest mètode.

El mètode consta de sis passos: la preparació per rebre l’evangeli; la lectura de l’evangeli; la meditació per reflexionar sobre què transmet a cadascú el text llegit; l’oració en què es promou el diàleg amb Déu; la contemplació per aturar-se en el que s’ha sentit; i l’acció que consisteix en concretar en la vida tot allò que s’ha après, meditat o contemplat a través de la lectura.