Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 11/06/2020

(Editorial Baula) La Fundación Edelvives i la Editorial Baula segueixen apostant per la cura i la prevenció amb una sèrie de recursos per afrontar el que estem vivint en el món educatiu.

Som conscients de les conseqüències derivades de la crisi sanitària que està afectant, fonamentalment, a les famílies, als nostres alumnes i educadors.

La separació d'un ésser estimat és, sense cap dubte, una realitat que colpeja la nostra societat i el dol en aquesta circumstància és molt diferent i requereix, a més, de molta atenció, especialment pensant en els més petits i en els joves.

Per això, volem acompanyar-te amb una sèrie de recursos que hem preparat i que, segurament, podran ser de gran suport i ajuda en aquest procés.

-Acompanyem el dol: el dol com a possibilitat educativa.

-Guia per travessar el dol en temps de l'COVID-19: el record fa viva a aquesta persona a la nostra memòria.

-Guia per acompanyar el dol dels infants en temps de l'COVID-19: els nens són curiosos i la mort és un misteri. Els adults han de permetre als nens que puguin parlar-ho amb naturalitat. És temps de escoltar-los.

-Guia per al maneig del dol  en nens i adolescents, per pèrdua de familiars per COVID-19: pautes per a les famílies i els centres educatius.

-Pla estratègic i guia de prevenció escolar: a més dels recursos esmentats, hem prioritzat la prevenció i la formació de cara a la nova realitat escolar, posant al teu abast les mesures de seguretat i higiene que s'han de tenir en compte dins dels espais educatius de cara al proper curs.

Et pots descarregar gratuïtament aquests recursos en el següent enllaç: https://www.fundacionedelvives.org/es/Noticias/d/recursos-educativos-para-acompanar-en-tiempos-de-cambio

També oferim un curs gratuït de prevenció y protecció sanitària en els aules, per facilitar a les escoles  tots els unes eines mínimes que ajudin en la prevenció del coronavirus a les aules, i sobretot, per a poder fer-ho de forma més segura per a tota la Comunitat Educativa.

Més informació sobre el curs: https://www.fundacionedelvives.org/es/Noticias/d/curso-de-prevencion-y-proteccion-sanitaria-en-las-aulas

A aquesta sèrie de recursos educatius, afegim dos llibres molt interessants:

-Más allá de las heridas: acompañamiento y sanación, de Xosé Manuel Domínguez Prieto, director de l'Institut do Família Galícia. L'acompanyament de persones amb ferides interiors és tot un art per al qual no basta la bona voluntat, cal aprendre-ho. Aquest llibre és una proposta d'acompanyament per mitigar el dolor.

.El viento sopla a tu favor. Suelta el sufrimiento,  de Consol Junquera Guardado. Un llibre que va sorgir amb el desig d'ajudar a les persones, a les famílies i als centres educatius a comprendre i manejar la pròpia adversitat, el dolor inevitable de la nostra vida, per aprendre a afrontar-lo i no convertir-lo en un amarg patiment.

Temàtica
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.