Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Maurí) El proper divendres 25 d’octubre (19h), la Fundació Maurí acollirà la conferència que sota el títol ‘La reconstrucció de Puiggraciós’ duran a terme familiars de Lluís Bonet i Garí,  l’arquitecte encarregat de la reconstrucció d’aquest santuari vallesà entre 1951-1957, del qual només n’havien quedat les parets després de la seva crema durant la guerra civil.

Bonet va ser també deixeble d’Antoni Gaudí i dirigí les obres de construcció del temple expiatori entre els anys 1971 i 1980.

Els familiars que duran a terme aquesta taula rodona seran el sacerdot Lluís Bonet i Armengol, molts anys rector de la Sagrada Família de Barcelona, l’arquitecte Mariona Bonet i Agustí i l’historiador Albert Cubeles i Bonet.

En aquesta ocasió ens proposem recordar també la tasca que Josep Maurí i Serra va fer per Puiggraciós. El notari i historiador -que mantingué amistat amb l’arquitecte Lluís Bonet i Garí- fou un dels promotors de la reconstrucció del santuari, alhora que de les festes d’entronització de la Mare de Déu el 8 de de setembre de 1957, quan s’inaugurà la reforma. Josep Maurí escrigué i publicà el llibre ‘Història del santuari de la Mare de Déu de Puiggraciós l’any 1952.

L’acte comptarà amb l’assistència de les monges benedictines de Puiggraciós, que des de l’any 1973 tenen cura el santuari i que en breu donaran lloc a un relleu al capdavant del monestir, i se’ls farà un petit reconeixement.