Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) El proper dissabte se celebrarà a Montserrat una jornada de treball, record i acció de gràcies pels 50 anys de les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia. A través del cant, la pregària –prenent part a la litúrgia de Montserrat- i la germanor, els assistents participaran amb els seus cants a l’eucaristia que, a les 11h, presidirà l’abat Josep M. Soler. A continuació tindrà lloc un acte de reconeixement a les Trobades, amb diversos testimonis i intervencions musicals de tots els participants en aquesta activitat que ha promogut, des dels seus inicis, el Monestir benedictí. Per acabar, i abans de cantar la Salve Regina i el Virolai, com fan a cada Trobada de l’estiu, l’abat els adreçarà unes paraules.

Cal recordar que les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia se celebren a l’estiu, durant tres setmanes diferents. En cadascuna d’elles treballen la tècnica vocal, l’estudi de repertori i la direcció dels cants. També imparteixen una conferència de caràcter litúrgic, bíblic o teològic. Igualment, cada vespre ofereixen diverses audicions musicals, que donen pas a una cantada popular a les places del Santuari.

Una altra activitat que organitza la comissió de les Trobades és la Trobada General, que es duu a terme durant un cap de setmana de la tardor en una parròquia o comunitat d’algun indret de Catalunya. Aquest esdeveniment té per objectiu compartir la realitat eclesial i musical d’aquell lloc, de manera que els participants puguin conèixer altres iniciatives i les seves experiències. Enguany, aquesta Trobada es farà al Santuari de la Mare de Déu de Núria el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre.

L’acte de celebració dels 50 anys de les Trobades d’Animadors de cant per a la Litúrgia estava previst per al mes de novembre de l’any passat, però es va haver d’ajornar a causa de les restriccions per la pandèmia. A la jornada del dissabte 8 de maig, per això, hi haurà també un bon motiu de celebració: les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia han estat guardonades amb el premi Josep Anselm Clavé 2020 de Cant Coral a Catalunya, en la secció d’Educació, en reconeixement a aquests 50 anys de trajectòria de formació en el cant popular litúrgic. Per a més informació i inscripcions a l’acte del dia 8 o a la trobada general cal enviar un correu-e a trobades@trobadesanimadorsdecant.cat.