Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) La Parròquia Mare de Déu del Carme, situada al barri del Raval de Barcelona, inicia un cicle de xerrades sobre les principals religions presents a la ciutat. La ciutat de Barcelona, s’ha convertit en pocs anys en un entorn plural i cosmopolita. La diversitat de cultures i tradicions presents, pot ser viscuda com una riquesa o com a font de tensions.

Amb aquest cicle de presentació de les grans creences religioses existents a Barcelona, la coneguda popularment com a Parròquia del Carme pretén aproximar-nos a les creences dels nostres veïns.

L’objectiu que persegueix la iniciativa és conèixer i ser conscients de la diversitat en la qual vivim immersos, per tal d’adquirir eines per a créixer com a persones.

Ramon Maria Nogués, Catedràtic emèrit de la UAB, donarà el tret de sortida a aquest cicle de xerrades el dimarts 21 de gener. La primera sessió proposa un punt de partida i una introducció a les següents trobades. Sota el títol “Espiritualitat i fet religiós”, es tractarà el perquè de l’existència de les creences i s’intentarà donar resposta a la pregunta “perquè creuen les persones”?

Judaisme, L’Islam o Budisme zen són alguns dels títols que es presentaran a partir d’aquí un cop al mes i fins al mes de juny. Els assistents, també tindran l’oportunitat de visitar alguns temples de les confessions religioses que es presenten.

“El fet religiós en una societat plural” és el títol de la darrera xerrada que tindrà lloc el dia 9 de juny. L’oferirà Antoni Matabosch, president de la fundació Joan Maragall, qui procurarà donar un tancament i una visió global a les sis sessions anteriors.

21 de gener – Ramon Maria Nogués – Espiritualitat i fet religiós.

11 de febrer – Stephen Berkowitz – El Judaisme

11 de febrer – Marta López – El Cristianisme Protestant

3 de març – Ahmed Abair i Fàtima Zahara – L’Islam

14 d’abril – Parminder kaur – El Sijhisme

14 d’abril – Joan Carles Marset – L’Ateisme

5 de maig – Berta Meneses – El Budisme zen

5 de maig – Montse Castellà – El Budisme tibetà

9 de juny – Antoni Matabosch – El fet religiós en una societat plural.

Per més informació podeu consultar aquest enllaç.

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.