Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR) La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians finalitza aquest dilluns 25 de gener. Del 18 al 25 de gener l’Església celebra a l’hemisferi nord aquesta iniciativa que enguany ha portat per lema ‘Manteniu-vos en el meu amor i donareu molt de fruit’.

El Centre Pare Tosca. Amics de l’Oratori de Sant Felip Neri de València ha preparat amb motiu de la Setmana de Pregària uns esquemes pedagògics de les Esglésies i ritus orientals que existeixen al món, així com un quadre sinòptic de les Esglésies cristianes. Catalunya Religió els ofereix en format infografia a continuació:

Paral·lelament, el bisbat de Sant Feliu ha preparat també una sèrie de set entrevistes breus a diverses persones de diferents Esglésies. Marta López, Pastora de l’Església Evangèlica de Barcelona-Centre;  Miquel García, pastor emèrit de la primera església evangèlica de Sant Feliu de Llobregat; Jaume Triginé, membre directiu del Centre Ecumènic de Catalunya; Ma. Pilar Lozano, membre de la delegació d’ecumenisme i relacions interreligioses del bisbat de Sant Feliu; Josep Esplugas, delegat d’ecumenisme i relacions interreligioses del bisbat de Terrassa; Constantin Toader, prevere de la parròquia ortodoxa de Vilanova i la Geltrú; i Montserrat Puigdellívol, directora del secretariat diocesà d’ecumenisme de l’arquebisbat de Barcelona, són els entrevistats.

Altres bisbats i congregacions catalanes també han organitzat actes i propostes. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, afirmava en la seva carta dominical que la divisió dels cristians “és contrària a la voluntat del Senyor i un escàndol per al món”. El bisbat d’Urgell i l’Abadia de Montserrat, per exemple, ha aprofitat el seu perfil de Twitter per anar expressant frases reflexives al respecte amb el hashtag #UnitatCristians. El bisbat de Barcelona dilluns passat celebrava a la basílica de Santa Maria del Mar una celebració ecumènica.