Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 11/03/2021

(CR) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) presenta la 14a edició de la Jornada de Pastoral Educativa. Amb el lema “Convida”, aquest acte adreçat a mestres, professors, pastoralistes i membres de direcció tindrà lloc del 15 al 19 de març a través d’una aula online, amb sessions en directe i altres asincrònics, és a dir que queden disponibles perquè els participants es connectin en l’horari que prefereixin.

Les jornades compten amb un programa desdoblat per al professorat d’infantil i primària d’unabanda, i de l’altra ESO, batxillerat i cicles formatius. La ponència inaugural per a l’educació infantil i primària anirà a càrrec de Mònica Ferré, missionera de la Sagrada Família de Natzaret i directora del col·legi Natzaret-Oporto de Madrid. Ferré parlarà sobre “Nous escenaris, noves respostes” davant l’escenari de pandèmia que estem vivint.

El professor de la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià d’IQS, Oriol Quintana, impartirà la conferència encarada a l’alumnat adolescent i versarà sobre els dubtes del pastoralista, contraposant la tasca que s’arrela en la identitat cristiana i aquella que dona més importància al creixement personal i la construcció d’una societat més justa.

Al llarg de divendres 19 de març es duran a terme diversos tallers patrocinats per l’editorial Edebé, que abordaran el treball emocional, els objectius, incerteses i reptes de la pastoral actual. Les jornades tindran un espai més coral en el que es debatrà sobre la “Pastoral escolar pel segle XXI”. En aquesta taula rodona hi participarà el jesuïta Alexis Bueno, la cap de pastoral de les Escoles Gabrielistes, Claustre Besora, el coordinador del secretariat interdiocesà de joves, Josep Mateu, la coordinadora d’educació primària de l’Escola Salesiana M. De Déu dels Dolors de Sant Boi, Eva Torres, i el docent d’ESO Jordi Canyet. L’acte estarà moderat per Laura Mor, directora de Catalunya Religió.

Les inscripcions a la jornada es poden fer a través de la web i tenen un preu variable, en funció de si les escoles estan adherides a la FECC.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.