Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) Més de 250 organitzacions no governamentals de tot Europa van llançar el 20 juny 2017 una visió alternativa sobre un model més democràtic, just i sostenible per a Europa. Aquest escenari pretén influir en el futur debat sobre la direcció que Europa ha de prendre, aquesta visió alternativa ha estat subscrita per entitats que representen una gran varietat de grups d'interès diversos, que inclou drets laborals, cultura, desenvolupament, medi ambient, salutació, drets de les dones, joves i anti-discriminació.

Arriba en els dies previs a la cimera de líders de la UE d'aquesta setmana, en l'agenda s'abordaran assumptes clau com la migració, la seguretat, el mercat de treball i el Brexit. Aquesta setmana també marca el primer aniversari del referèndum que va aprovar la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (23 de juny) que ha posat en l'agenda política dubtes sobre el futur d'Europa.

La visió descriu un futur per a Europa en què "la sostenibilitat s'assenta fermament en el cor del projecte Europeu", i que la UE se centra en la "democràcia i participació, justícia social i ambiental, solidaritat i sostenibilitat, respecte per l'estat de dret , els drets humans, tant a Europa com arreu del món ".

Les organitzacions presenten aquest escenari per al futur com una alternativa a les propostes del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, escenaris inclosos en el "Futur d'Europa", document sobre el qual els estats membres estan sent consultats i les primeres conclusions s'esperen per a finals d'enguany. (El Llibre Blanc sobre el futur d'Europa està disponible aquí).

En nom de SDG Watch Europe i Friends of the Earth Europe, Leida Rijnhout, va dir: "Els cinc escenaris per al futur d'Europa presentats pel President Juncker són molt decebedors i tenen poca connexió amb els reptes que la Unió Europea afronta. En el seu lloc ens cal una visió clara - un sisè escenari - que posi el benestar social i ambiental al centre. La implementació de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible hauria de ser absolutament clau per a un futur que estigui al servei dels pobles i del planeta, i no d'altres interessos ".

En nom de Don Bosco International, Ángel Gudiña, ens indica: "Invertir en la infància i la joventut són factors clau per a una Europa més justa, cohesionada i sostenible. Dotar les futures generacions amb serveis públics de sanitat, amb accés a serveis socials i a una educació formal i no formal de qualitat, assegura la continuïtat d'un projecte Europea en risc en vita dels últims esdeveniments. Com Don Bosco International pretenem que la UE es centri més en els seus ciutadans, especialment en aquells, que a causa de la seva edat o circumstància, no solen ser escoltats. "

Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.