Vés al contingut
Catalunya Religió

(Ajuntament de Barcelona) Els propers 14 i 15 de setembre Barcelona acull, per quart any consecutiu, la Nit de les Religions. Es tracta de dos dies de portes obertes i de diàleg en què participaran cinquanta-quatre comunitats i entitats de diverses tradicions religioses o conviccions: cristianes de diferents denominacions, musulmanes, jueves, budistes, bahá'ís, hindús, sikhs, i també entitats i conviccions no religioses, entre altres. Com en les edicions anteriors, serà una jornada per conèixer i interaccionar amb la pluralitat de conviccions, tradicions espirituals i confessions dels veïns i veïnes de la ciutat.

La Nit de les Religions té com a objectiu principal generar i promoure un espai de trobada, de coneixement mutu i de diàleg entre la ciutadania i les comunitats i entitats religioses i de consciència de Barcelona. Entre les activitats organitzades es preveuen visites guiades, tallers, actuacions musicals i teatrals, conferències i degustacions de menjar típic, entre altres iniciatives. Els programes, els horaris i les adreces d’aquestes activitats es troben detallats aquí.

A través del diàleg interreligiós, interconviccional i intercultural, la Nit de les Religions posa en relleu que la pluralitat religiosa enriqueix i forma part de la identitat de Barcelona. La iniciativa, patrocinada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”, l’ha organitzat l‘Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR), amb el lideratge del seu grup de joves.

L’acte inaugural serà el mateix dissabte 14 de setembre, a les 12.30 hores, a l’Espai Francesca Bonnemaison (carrer de Sant Pere Més Baix, 7). En l’acte, que serà obert a la ciutadania, es preveu que hi intervinguin el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona, Khalid Ghali, i el director del Departament d’Interculturalitat i Cohesió Social de la Fundació Bancària “la Caixa”, Francesc Ventura. El públic podrà gaudir d’una interpretació musical de cançons de diverses cultures del món a càrrec del grup Burruezo & Medievalia Camerata.

Enguany, el fullet d’activitats acaba amb una frase que convida a reflexionar sobre aquesta rica pluralitat de Barcelona que permet construir una convivència cooperativa i cohesionada: “El contacte entre religions és bo. Tothom hauria d’escoltar i respectar les doctrines professades pels altres. I si hi ha motiu per a la crítica, s’hauria de fer de manera afable”. Asoka, edicte dotzè, segle III aC.

Podeu seguir tota l’actualitat a les xarxes a través de #nitreligions2019.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.