Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Barcelona) L’Institut Emmanuel Mounier i la Facultat de Filosofia de Catalunya han lliurat el premi Emmanuel Mounier 2022 a l’advocat Xavier Puigdollers aquest divendres a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona. Un guardó que reconeix la seva trajectòria professional i personal en el si de l'Església. En l'acte, Puigdollers ha destacat la defensa d'Emmanuel Mounier de la persona al servei de la societat com una actitud de vida per a ell. 

"A partir del dret he pogut participar en la societat per al desenvolupament i pel bé de la persona", ha exposat Xavier Puigdollers. Una tasca que ha relacionat amb el llegat d'Emmanuel Mounier en el seu recorregut des de ben jove. "Mounier va parlar i defensar sempre el personalisme comunitari, és a dir la persona al servei de la societat", ha dit. "Això, per a mi, ha estat sempre una actitud de vida". L'advocat ha agraït a tots els presents pel reconeixement a tota una vida dedicada als altres. 

Puigdollers ha destacat com entre els presents hi han estat molts dels companys que l’han acompanyat en el seu reconegut, molt desconeguts entre ells però units també per aquest bé social. També, a primera fila, la família, a qui ha assegurat que igual que els companys, la també havia estat partícip d’aquest suport a la societat en un altre marc però igual d’important, patint les seves absències i fent-li costat. 

Albert Llorca, que ha obert l'acte, ha destacat el paper de Puigdollers com a director general d'Afers Religiosos i la tasca en la direcció del Col·legi d'Advocats de Catalunya. S'ha fet menció especial al seu paper com a fundador i advocat de la Fundació Sant Ramon de Penyafort, que té com a objectius la promoció del dret com a eina a disposició del bé de les persones i la protecció jurídica dels menors i de les persones en situació de risc.

Puigdollers, advocat de professió, exerceix també com a coordinador de l’eix de drets humans de Justícia i Pau de Barcelona i destaca com a president de la Comissió dels Drets de les Persones amb Discapacitat del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Actualment, és també president de la Federació de Cristians de Catalunya i de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon Penyafort

El president i vicepresident de l'Institut Emmanuel Mounier Albert Llorca i Joan Lluís Pérez han presidit l'acte. Assegut al seu costat, com a representant de la Facultat de Filosofia de Catalunya, ha estat Jaume Aymar i també el secretari de l’organització d’aquest acte de lliurament, Nicolau Saiz.

L’acte ha acabat amb la conferència de final de curs de l’Institu Emmanuel Mounier, a càrrec del vicepresident de l’institut Joan Lluís Pérez. La conferència s'ha desenvolupat al voltant del personalisme de Mounier.