Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri -CR) Aquest dimecres al vespre s’ha obert a Montjuïc el Congrés Internacional de Pueri Cantores que ha portat 4.000 nens i joves cantaires d’arreu del món a Barcelona. L’acte festiu d’obertura ha girat al voltant de les tradicions populars catalanes i del missatge central de la trobada “Vos estis lux mundi (Tu ets la llum del món).

“Aquesta trobada és una oportunitat per omplir de llum els nostres cors”, ha dit el president de la Federació Catalana de Pueri Cantores, Bernat Cabré. Les intervencions han remarcat el missatge “de pau i de llum” que ofereixen els cors de nens i joves que canten en les esglésies. Cabré també ha donat la benvinguda “a Catalunya, un país on tothom s’hi pot sentir com a casa”

Jean Henric, president de la Federació Internacional de Pueri Cantores, ha reiterat el “missatge d’unitat” que ha d’oferir les delegacions vingudes de tot el món.

El cardenal Joan Josep Omella també ha donat la benvinguda als assistents i els ha demanat que “canteu amb el cor i feu-nos bategar els nostres cors”. L'arquebisbe de Barcelona ha explicat que la trobada és “una ocasió per lloar Déu” i per portar “la bellesa de la llum de Déu al món amb el vostre testimoni”.

La creativitat gaudiniana també ha estat present amb la realització en directe d’una pintura mural durant la celebració. Alhora, els assistents han participat diverses vegades conjuntament en l’acte a través del cant.

A més de la part festiva, en l’obertura també s’ha escenificat la presència de 18 federacions internacional amb l’entrada de les banderes de cada país, entre elles la catalana com a federació reconeguda internacionalment. La celebració ha acabat desplaçant-se a la font de Montjuïc per veure l’espectacle de llum i colors.

Presència a tot Catalunya

El congrés tindrà un altre acte obert al públic aquest divendres amb un assaig de cants a Montserrat. Alhora, dijous diverses poblacions catalanes acolliran concerts de les corals vingudes de tot el món, el s’anomena “El dia de la irradiació”. El cap de setmana la Basílica de la Sagrada Família acollirà un concert i eucaristia de clausura que s’omplirà amb els 4.000 participants en el Congrés.

El 42è Congrés Internacional de Pueri Cantores està organitzat per la Federació Catalana de Pueri Cantores i és la segona vegada que Barcelona acull aquesta trobada bianual després de la del 1998.

L’origen de les associacions de Pueri Cantores se situa a França el 1907 i el primer Congrés internacional de la Federació es va celebrar a París el 1947. Actualment és una Federació que va ser reconeguda oficialment com a moviment de l'Església per la Santa Seu. La seva tasca principal és el cant litúrgic, i els valors cristians constitueixen la base de la vida i la conducta dels membres. La Federació està present de forma activa en 35 països, en tots els continents, incloent-hi en total prop de 40.000 joves i nens.

 

Així han rebut les #tradicions catalanes als #puericantoresbcn18 de tot el món a Montjuïc.

Una publicación compartida por Catalunya Religió (@catreligio) el

Emissió de l'acte d'inauguració: