Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 30/09/2022
Premi a Josep Monells
Galeria d'imatges

CR | El pastor protestant Josep Monells i Mateu ha rebut aquest dijous el desè Memorial Àlex Seglers a la Casa Duran de Sabadell. Se li reconeix la seva llarga trajectòria i treball en el món evangèlic i també ecumènic, per la seva obra escrita i pel seu activisme reivindicatiu durant la dictadura franquista.

Aquest guardó reconeix la trajectòria de persones i organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència.  En la modalitat d’entitat s’ha atorgat el premi a l’Associació Cinc Quilòmetres per Sabadell, per la tasca de solidaritat desenvolupada al llarg dels últims anys per l’entitat envers la discapacitat i les malalties d’infants i joves. 

10 anys del Memorial Àles Seglers

Coincidint amb la desena edició del Memorial, s'han recordat els guardonats al llarg d’aquests anys, entre els quals, l’activista social Arcadi Oliveres, que va ser president de Justícia i Pau. L’acte ha comptat també amb l’actuació del pianista sabadellenc, Lluís Avendaño.

Els guardons són dues serigrafies de 60 x 45 centímetres d’un dibuix original, elaborat pels alumnes de l’Escola Xalest de Sabadell, centre d’educació especial amb una llarga trajectòria consolidada especialment en les àrees de Visual i Plàstica, Música, Tecnologia i Taller. El disseny d’aquest dibuix canvia cada any, sempre tenint en compte els valors defensats en el Memorial.

Els membres del jurat d’aquesta edició del Memorial han estat: Anna Massallé representant de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya; Mohamed Halhoul, secretari general de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya; Joan Hernandez, director del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER); Guillem Correa en representació del Consell Evangèlic de Catalunya; Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de l’Ajuntament de Sabadell; Txema Seglers, germà de l’Àlex Seglers i representant de la família; Rafael de Yzaguirre representant de l’Associació Catalana de Municipis; Josep Manel Abad, representant de la Federació de Municipis de Catalunya i Elena Lledós, representant de la Diputació de Barcelona; Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària.

El Memorial Àlex Seglers, des dels seus inicis l’any 2012, ha atorgat reconeixement a la tasca feta per persones individuals, entitats i/o institucions en la promoció de la valors que sustenten la convivència a Catalunya i que tenen com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures i de creences que contribueixen al diàleg entre persones de diverses creences i defensen els drets humans i els valors del món contemporani.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.