Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Jesuïtes) Propostes com les que presenta el portal pregaria.cat, es fan, en aquests moments, especialment necessàries. En aquests dies de confinament, pregaria.cat continuarà oferint els contiguts habituals, però l'equip farà també un esforç especial per ajudar famílies i persones soles que necessitin una inspiració, una paraula de coratge o de consol. 

Aquest divendres a la nit, recordant el martiri de Lluís Espinal, el perfil d'instagram de la pastoral juvenil dels jesuïtes, Magis.cat, emetrà en directe un recull de poemes musicats d'Espinal. 

"És en aquestes situacions especialment difícils quan podem percebre amb més claredat quines són les nostres actituds vitals", afirma Glòria Andrés, una de les coordinadores de pregaria.cat i convida a "fer d'aquesta crisi una oportunitat per al bé i per escampar aquests valors tan nostres, tan evangèlics i tan universals com la solidaritat, la cura per l'altre". 

La comunitat de jesuïtes de la Cova Sant Ignasi de Manresa es suma a les iniciatives d'aquests dies, amb un vídeo diari a l'entorn del gran relat de l'Èxode. El jesuïta Xavier Melloni proposa convertir el confinament en una ocasió de fer un camí cap endins de forma col·lectiva. Cada dia trobareu un vídeo d'uns 2 minuts de durada que subratlla alguns aspectes del relat de l'Èxode. Ho trobareu al canal Youtube de la Cova de Sant Ignasi i a les xarxes socials de la Cova i dels Jesuïtes de Catalunya. 

També des de Manresa, David Guindulain, jesuïta i col·laborador de pregaria.cat, fa notar que “avui se’ns demana, que anem més enllà del que enteníem amb la paraula nosaltres. Resulta paradoxal però, per guanyar entre tots la pandèmia, convé que ens distanciem els uns dels altres,… Estàvem vivint en una confusió aglomerada, però ara urgeix l’aïllament respectuós”.  Per això, “tot d’una el nostre de la pregària que ens va ensenyar el mateix Jesús, pot agafar un nou sentit. Aquest nosaltres que tenim el mateix Pare, són aquells tan vulnerables com jo”.

Guindulain suggereix que en la distància d’aquests dies hi veiem una oportunitat de fer-nos més conscients. “Conscients, en primer lloc, que l’encontre més afectuós passa per la distància saludable. Conscients, també, que aquesta desacceleració ens possibilita parar atenció a les coses més senzilles, a les persones més properes i, el que és més important, a la pròpia interioritat, que potser no visitàvem de feia temps”.

La revista Selecciones de Teología ha obert a disposició del públic de manera gratuïta els seus materials, una iniciativa que s'afegeix a la de Cristianisme i Justícia de promoure un quadern cada dia. No falta la reflexió teològica. 

Altres propostes que la Companyia de Jesús ofereix i poden ser especialment útils aquests dies son les Homilies de cada diumenge, el Recés de Quaresma "Viatjant amb Jesús", les lectures diàries, amb un comentari a l'Evangeli de cada dia, a l'"Espai Sagrat", les oracions d'intempèrie, la secció "Aprendre a pregar", les reflexions sobre l'actualitat a "Claraboia" o un pensament diari a "El post de les 9".

A més des de la Província d'Espanya de la Companyia de Jesús s'està articulant una oferta pastoral per acompanyar aquestes setmanes. Les iniciatives estan aplegades i es difonen amb l'etiqueta #encasaconDios. Més informació en aquest enllaç.