Vés al contingut
Catalunya Religió
(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) És possible que més de 1.000 nens i nenes coneguin en un dia Montserrat des de tots els punts de vista (entorn natural, santuari, monestir)? És possible que ho facin de manera interactiva i presencial? És possible que un projecte telemàtic promogui sobretot les relacions humanes? Això és el que pretén aconseguir el Projecte Montserrat, un munt d’aventures, que organitza el departament TIC de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i que se celebrarà el proper 23 de març.
L’activitat vol que els alumnes de les escoles participants descobreixin les singularitats i la vida quotidiana de l'Abadia i el seu entorn a través dels que en són uns dels protagonistes, els escolans, esdevinguts guies. A partir de diferents itineraris i grups, els nens i nenes s’apropen a Montserrat des de diferents àrees: música, natura, socials, religió, matemàtiques... Cada grup, a més a més, és guiat per un escolà que respon i orienta els participants sobre preguntes i consultes que se’ls proposen.
Enguany, com en edicions anteriors, la jornada constarà no sols d’una visita a l’escolania, sinó de l’observació natural de l’entorn, una visita al museu i la basílica i l’Espai gresca, on els assistents cantaran cançons i representaran textos. La jornada es clourà amb una pregària i amb l’actuació musical de l’Escolania, que interpretarà el Virolai i dues peces més.

El Projecte Montserrat, coordinat pels professors Jordi Arderiu i Josep Puigdomènech, va néixer fa 13 anys amb el propòsit de donar a conèixer a les escoles la muntanya de Montserrat en tots els aspectes i promoure activitats relacionades amb àrees molt diverses del currículum escolar i amb un treball intensiu d’eines TIC: Moodle, videoconferències...

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.