Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Justícia i Pau) Els participants en el projecte han elaborat una campanya de sensibilització, la qual inclou una dotzena de productes artístics, audiovisuals i interactius, amb l’objectiu de fomentar la interculturalitat al districte de Sant Andreu i promoure l’acollida cap a les persones migrades. [Rec]fugiades és un projecte educatiu d’aprenentatge-servei adreçat a 85 joves de 4t d’ESO del Col·legi Mare de Déu dels Àngels (Sant Andreu – Barcelona). Aquesta metodologia educativa innovadora posa en contacte estudiants amb entitats socials per tal de permetre nous aprenentatges i realitzar una resposta concreta a una problemàtica social, en forma de servei.

 

[Rec]fugiades promou la interculturalitat al districte de St. Andreu

Al llarg del curs, una vuitantena d’alumnes del Col·legi Mare de Déu dels Àngels han participat en un projecte educatiu d’aprenentatge-servei que els ha dut a aprendre sobre les migracions i l’acollida i a entrar en contacte amb les persones migrades del seu districte. Aquest procés l’han realitzat de la mà de les entitats Justícia i Pau i La Bretxa, i han comptat amb la participació de personal tècnic de Càritas Sant Andreu, Creu Roja, el Servei d’Acollida i Interculturalitat del districte de Sant Andreu i sobretot quatre persones refugiades que els han ofert el seu testimoni vital.

Amb tot, i després d’aquesta fase de formació, els i les joves han elaborat una campanya de sensibilització adreçada a joves del districte de Sant Andreu. Alguns dels materials elaborats són: videoclips, curtmetratges, pintures, poemes, murals... A més, han programat dues activitats obertes: un contacontes adreçat a nens i nenes de 6-8 anys i una activitat d’escape-room per a joves de 14-18 anys. Aquest és un projecte impulsat per les entitats Justícia i Pau i La Bretxa i el centre educatiu Col·legi Mare de Déu dels Àngels (La Sagrera – Barcelona). [Rec]fugiades compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

 

L’exposició: “La diferència ens enriqueix, el respecte ens uneix”

El projecte [Rec]fugiades ha culminat amb la realització d’un acte públic el dia 11 de juny, el qual ha comptat amb la participació de la Carmen Juares (Asociación Mujeres Migrantes Diversas). El conjunt dels materials elaborats pels i les joves s’ha transformat en una exposició sensibilitzadora, anomenada “La diferència ens enriqueix, el respecte ens uneix” que es podrà visitar entre l’11 i el 20 de juny al Casal de Barri Torre la Sagrera. A més a més, s’han programat dues activitats interactives al voltant de l’exposició, també al Casal de Barri Torre la Sagrera:

 

17 de juny a les 17 h - Conta contes “La nova noia a l'escola”

La Irina és una nena refugiada que acaba d'arribar al districte de Sant Andreu. A l'escola, els seus companys i companyes senten curiositat per entendre què significa ser una persona refugiada o què és allò que ocorre al país de la Irina. Entre totes ho esbrinaran i li donaran una gran benvinguda a l'escola i a la ciutat. Aquesta activitat està adreçada a nens i nenes de 6-8 anys i la realitzen els estudiants del projecte [Rec]fugiades del Col·legi Mare de Déu dels Àngels.

19 de juny a les 17 h – Escape Room [Rec]fugiades

Aquesta activitat interactiva pretén apropar el dur camí que milions de persones han de realitzar per tal de viure en un país segur. Els i les participants hauran de resoldre enigmes i treballar en equip. Activitat adreçada preferentment a joves de 14-18 anys i realitzada pels i les estudiants del projecte [Rec]fugiades del Col·legi Mare de Déu dels Àngels.