Vés al contingut
2 Catalunya Religió dc. 21/11/2018

 

 

(Catedral de Barcelona) Aquest dimecres i dijous se celebren les primeres Jornades per a Guies Turístics de la Catedral de Barcelona. Aquesta proposta de formació organitzada pel Capítol de la Catedral de Barcelona ha tingut una gran acollida entre els guies turístics oficials. Quan es van anunciar les jornades, en tres dies es van omplir les 30 places disponibles.

L'objectiu de les Jornades per a guies és donar eines a aquelles persones que professionalment expliquen el patrimoni als turistes que visiten la ciutat i que també mostren la Catedral. En la formació es tenen molt en compte els diversos graus d’interès i d’aprofundiment que poden buscar els usuaris d’aquests serveis turístics.

Davant de l’interès despertat en el sector dels guies turístics, s’està plantejant repetir les jornades al gener o oferir-ne de noves centrades en àrees temàtiques al voltant de la Catedral.

Turisme, temples i pelegrinatge

Les jornades es faran el dimecres 21 i dijous 22 al matí a la Catedral de Barcelona. En les sessions hi participen experts acadèmics i professionals. Les doctores Silvia Aulet i Dolors Vidal-Casellas, de la Universitat de Girona, parlaran de la vinculació entre turisme i pelegrinatge , i entre el turisme urbà i el turisme religiós com a fenomen en creixement els darrers anys tant en l’àmbit local com internacional. El coordinador del projecte Catalonia Sacra, Dani Font, oferirà pautes que s’han de tenir presents per visitar i explicar un temple.

La jornada també se centrarà en el patrimoni de Catedral de Barcelona amb les explicacions de la historiadora Lluïsa Amenós i la restauradora Ana Ordóñez. Finalment, en la sessió de dijous es farà una visita de dues hores als espais de la Catedral amb el canonge i arxiver de la Catedral, mossèn Robert Baró.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.